Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekende Belgische radio-dj in de boeien geslagen in kindermisbruikzaak

Onze zuiderburen zijn in shock na de arrestatie van Sven Pichal. De 44-jarige Belg, tot voor kort een van de kopstukken bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), zit sinds vrijdagavond in de cel omdat hij mogelijk betrokken is bij zedendelicten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Sven Pichal

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat er iets aan de hand is. Bij de VRT hadden ze een brief van Pichals advocaten ontvangen, waarin stond dat de dj per direct ontslag nam bij de omroepstichting. Een vreemde gang van zaken, aangezien er niet werd vermeld waarom de dj stopte bij 'de NPO van België'.

Gearresteerd

Het Nieuwsblad weet te melden dat het plotselinge vertrek van Sven Pichal te maken heeft met zijn arrestatie. Afgelopen vrijdag zou Pichal namelijk opgepakt zijn om verhoord te worden in een zedenzaak. De Telegraaf meldt dat Pichal volgens meerdere bronnen verdacht wordt van het bezit van beelden van kindermisbruik. Hij zou de beelden op zijn computer hebben staan.

Na het verhoor werd Pichal naar de gevangenis in Turnhout - net over de grens bij Tilburg - gebracht en daar spendeerde hij het weekend. Dinsdag bepaalt de raadkamer of hij daar de komende tijd ook blijft zitten.

Schok

Het nieuws rondom de dj komt hard aan in België. Pichal is immers een vrij bekend figuur bij de publieke omroep in dat land. Hij werkte er al sinds 2000 en maakte diverse programma's op Radio1 en Radio2. Zo maakte hij de ochtendshow De inspecteur, een soort Kassa, maar dan op de radio.

Pichal is tevens een bekende homoseksueel die al als student het programma Uit de kast maakte. Ook was hij eerder actief voor LHBT-organisaties als Wel Jong, Niet Hetero en Het Roze Huis. Van die laatste was hij enige tijd ook voorzitter. In 2012 werden Pichal en zijn partner pleegouders en namen ze een tienertweeling in huis.

Naar verwachting wordt binnenkort meer duidelijk over de zaak en de feiten waarvan Sven Pichal verdacht wordt.

Misdaad
  • de Telegraaf, Het Nieuwsblad
  • Adobe Stock