Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De dode studente in Diemen

Deze week is het 34 jaar geleden dat de 22-jarige Ellen werd vermoord in haar studentenflat in Diemen. Een van de meest mysterieuze cold cases uit de Nederlandse geschiedenis.

Ellen

Op zaterdag 26 augustus 1989 ligt Ellen dood in haar studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. Dat is 34 jaar later meteen alles wat over de moord bekend is. De politie is altijd terughoudend geweest met het geven van informatie. Hoe ze precies om het leven is gekomen, wie haar lichaam heeft gevonden en of er ooit een verdachte in beeld is geweest; het is voor de buitenwereld een compleet mysterie. Zelfs haar achternaam – die de politie nooit wereldkundig heeft gemaakt – is een raadsel. Googelen heeft geen zin. Ellen, 22 jaar, studente: meer is er niet over haar bekend.

Wel heeft de politie aandacht voor de zaak gevraagd op de coldcasekalender van 2017, in de maand augustus. Ook is de zaak terug te vinden op de website van de politie. Alles wat daarop staat vermeld, is het volgende: “Ellen studeerde en had veel sociale contacten. Naast haar studie werkte zij in de studentensociëteit Het Trefpunt. Een vriendin die in dezelfde flat woonde, is de laatste die Ellen in levenden lijve gezien heeft. Dat was op woensdag 23 augustus 1989 om 22.00 uur. Ellen stond toen in de deuropening van haar eigen kamer. In de tijd rond de moord stond de flat tot aan het dak in de steigers vanwege een renovatie. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie Ellen vermoord heeft. Wie heeft tips om deze zaak op te lossen?”

Bent u dat toevallig? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.