Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Nog meer imagoschade voor Thijs Römer als hij in hoger beroep gaat'

Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat acteur Thijs Römer heeft besloten om in hoger beroep te gaan. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Thijs Römer

Het is inmiddels wel bij iedereen bekend. Thijs Römer moet een maand de bak in wegens online zedendelicten met minderjarige meisjes. De acteur is alleen niet van plan om zich erbij neer te leggen en besluit in hoger beroep te gaan. Maar is dit wel een verstandige zet?

Evert Santegoeds

Volgens Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van het roddelblad Privé, is het niet zo'n goed idee om in hoger beroep te gaan. Dat vertelt hij in een video van De Telegraaf samen met presentator Wilson Boldewijn. "Dat is nog meer imagoschade", zegt Santegoeds. De hoofdredacteur denkt dat Römer met deze stap aangeeft dat hij zijn straf te hoog vindt. Dat kan zeker nog meer imagoschade opleveren voor de acteur, aangezien een heleboel mensen al het één en ander vinden van de acteur.

Ook denkt Santegoeds dat je nog zo'n 8 tot 9 maanden in het nieuws blijft verschijnen. De vraag is natuurlijk of je dat moet willen. "Slik een keer, ga zitten en sluit het af na een tijdje", aldus Evert.

Wilson benoemd nog dat Thijs wellicht meer kansen heeft als hij weer op vrije voeten komt, wanneer hij ervoor kiest zich erbij neer te leggen. Hiermee doelt Boldewijn op een vervolg van de carrière van Römer. Santegoeds verwacht echter niet dat de rollen voor het oprapen liggen, wanneer Thijs zijn straf heeft uitgezeten.

Römer heeft in ieder geval niet naar de twee heren geluisterd, want een hoger beroep is een feit sinds dinsdag.

Reactie Thijs

Römer laat via zijn advocaat aan het ANP weten dat de acteur zich niet herkent in het beeld wat over hem wordt geschetst in het vonnis. "Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten", laat Thijs weten. "Ik heb destijds in het onlinecontact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg", gaat de acteur verder.

Ook geeft Thijs aan dat het hoger beroep niet bedoeld is om "afbreuk te doen aan dat leed." De acteur benadrukt dat hij de stap neemt, omdat hij zich "te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt" herkent.

Het OM heeft ook besloten om in hoger beroep te gaan. "Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 - het onverhoeds toesturen van een naaktfoto - en niet op de door de rechtbank opgelegde straf", aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

De ellende is dus nog lang niet klaar voor Thijs Römer.

Entertainment
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Heukers Media