Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maurice Steijn spant kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk

Ajax-trainer Maurice Steijn spant een kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk. Dit doet hij naar aanleiding van uitspraken die de oud-Feyenoorder deed bij NOS Studio Voetbal.

Maurice Steijn

Van Hooijdonk beweerde zondagavond dat Ajax-trainer Maurice Steijn in zijn tijd als trainer van NAC betrokken was bij “duistere dealtjes met spelersmakelaars”. De volgende dag kreeg de hij daar veel kritiek op. Men vindt dat de voormalig spits dit niet kan zeggen zonder met bewijzen te komen. Steijn eist dan ook een rectificatie van Van Hooijdonk.

De Ajax-trainer eiste via een brief van zijn advocaat Jan Kabalt een rectificatie en gaf Van Hooijdonk tot woensdagmiddag 12:00 de tijd daar voor. Het kamp Van Hooijdonk vroeg om uitstel, maar dat werd niet verleend: “We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kort geding aanvragen” vertelt de advocaat aan De Telegraaf.

Er bestaat al langer het vermoeden dat Pierre van Hooijdonk rancuneus is richting de huidige Ajax-trainer. Steijn was in zijn periode als trainer van NAC Breda ook de trainer van de zoon van Pierre, Sydney. Onder Steijn heeft Van Hooijdonk junior niet alle wedstrijden gespeeld en dat zou zijn vader maar moeilijk kunnen verkroppen.

Interim-hoofd sport van de NOS, Jacqueline Smit, heeft in een verklaring laten weten dat er te ver van de feitelijke waarheden is afgeweken in de uitzending. “Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven. Het is wel belangrijk dat de beweringen onderbouwd worden", meldt Jacqueline in een officieel statement van de NOS. "Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd. Dat is onderdeel van de evaluatie”, gaat Smit verder.

Update: Pierre van Hooijdonk heeft zijn uitspraken gerectificeerd, dat meldt De Telegraaf. Dat laat hij weten in een mail die hij heeft verstuurd aan de advocaat van Steijn.

Sport
  • De Telegraaf, NOS
  • NL Beeld / Proshots