Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Peter Schouten, Onno de Jong en Edward S.

Peter Schouten en Onno de Jong

De winnaars: Peter Schouten en Onno de Jong

Sinds ze zich als advocaten van kroongetuige Nabil B. mengden in het Marengo-proces kunnen Peter Schouten en Onno de Jong niet meer onbeveiligd over straat. De topadvocaten weten hoe het met Derk Wiersum en Peter R. de Vries is afgelopen, maar ze laten zich door geen enkele bedreiging de mond snoeren.

Om dat te illustreren lanceerde het duo in samenwerking met het AD een nieuwe podcast. “We merken te vaak dat er veel misvattingen bestaan over het recht en rechtvaardigheid en willen dit op een toegankelijke manier bespreken,” vertelde De Jong. Misschien dat de twee nog toelichten waarom ze afgelopen maart de verdediging van Nabil B. hebben neergelegd. We zijn benieuwd. Nou heeft iedere zichzelf respecterende topadvocaat tegenwoordig een podcast, maar alleen al qua naam overtroeven ze hun concullega’s: Crime de la Crime. Chapeau!

De verliezer: Edward S.

Op feestjes van tennisclubs kan het er wild aan toegaan, dat weten we sinds de Flodder-films. Toch werden we verrast door het incident bij Oldencate in het Groningse Spijk.

Uit het niets zou een bezoeker zijn gemolesteerd met een tennisracket. “Hij beukte in op mijn hoofd. Het bloed spoot eruit,” zei het slachtoffer tegen RTV Noord. De verbazing schuilt ’m niet alleen in de daad, maar ook in de (vermoedelijke) dader. Dat is namelijk Edward S., fractievoorzitter van Gemeentebelangen Eemsdelta die pleit voor meer blauw op straat. Het gemeenteraadslid zegt zich niet lekker te hebben gevoeld op het feest, wilde daarom naar huis en het volgende moment werd hij thuis gearresteerd. “Tussen die twee momenten zit een zwart gat dat ik niet kan reproduceren.” Misschien dat zijn geheugen wordt opgefrist als de zaak voorkomt in januari...

Misdaad
  • NPO, Gemeentebelangen Eemsdelta