Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man begraaft bier op terrein Zwarte Cross om ze tijdens het festival weer op te graven

Het bier op de Zwarte Cross staat erom bekend niet zo duur te zijn voor festivalbegrippen. Het kan echter altijd nog goedkoper. Daarom besloot de 32-jarige Jord uit Lichtenvoorde anderhalve maand eerder het terrein al even te bezoeken om een aantal blikken bier te begraven.

bier

De Lichtenvoorder is al jaren een vaste bezoeker van het festival en kent het terrein al zijn broekzak. In juni vertrok hij naar de locatie. Bij het vinden van een goede plek hield Jordy overal rekening mee. Hij bekeek waar de tenten, afzethekken, tribunes en podia kwamen te staan en op basis daarvan zocht hij een geschikte plek uit.

Uiteindelijk koos hij ervoor de goudgele rakkers te begraven onder een boom, twee plekken verwijderd van de crossbaan. In totaal begroef hij hier drie sixpacks bier.

Lauw

Jordy ging afgelopen zaterdag samen met zijn vrienden en een cameraploeg van het AD (Algemeen Dagblad) de drankjes weer opgraven. De blikken bier lagen nog op dezelfde plek. Helaas voor de jongens waren de biertjes inmiddels lauw geworden.

Een biertje op de Zwarte Cross was dit jaar ‘slechts’ 3 euro en 10 cent. Jord geeft dan ook aan het begraven van de pilsjes geen financiële kwestie was. Het was een opdracht tijdens zijn vrijgezellendag: "Een onbetaalbaar moment", besluit de Lichtenvoorder.

Bizar
  • Algemeen Dagblad
  • Adobe Stock