Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man achter ‘virale jurk’ verdacht van moordpoging tegen vrouw

In 2015 was het internet van de ene op de andere dag in de ban van een jurk. Niet zoals toen Lady Gaga zich als statement in een paar hamlappen hulde, maar op een hele andere manier. Miljoenen mensen bogen zich over het vraagstuk: “Welke kleur heeft deze jurk?”. De man die de wereldberoemde foto maakte en deze als eerste op sociale media plaatste, wordt nu verdacht van poging tot moord.

Rechtbank

Het antwoord op de vraag wat voor kleur de jurk nou precies heeft, is overigens niet makkelijk. De kleurencombinatie die voor de jurk is ontworpen, vormt een optische illusie. Een deel van de mensen ziet de jurk als zwart met goud, anderen zien blauw met zwart of groen (of een andere variant). De Ierse Keir J. merkte de verwarring op toen zijn kersverse schoonmoeder de jurk droeg op de bruiloft van hem en zijn vrouw Grace. Hij besloot het te delen op sociale media.

Jaren na de totale ophef die er rondom de jurk ontstond, bleek het getrouwde koppel hele andere zorgen te hebben dan een jurk. Keir haalt in Ierland het nieuws omdat hij door Grace is aangeklaagd voor poging tot moord. Bovendien zou zij gedurende hun relatie zeker 11 jaar zijn mishandeld door Keir. Dit alles bleef onder de radar, ook toen de twee plots internet-famous werden door het jurk-debat. Keir mocht zelfs aanschuiven bij Ellen DeGeneres, die hen een huwelijkscadeau gaf; een cheque van 10.000 dollar.

Gewurgd

Ondanks het aanhoudende fysieke geweld trouwde Grace met de man, iets dat in gevallen van huiselijk geweld niet zeldzaam is. Aan het huwelijk kwam in maart van dit jaar definitief een einde met een zoveelste geweldsexplosie. Keir zou Grace bij een ruzie op de grond hebben gewerkt en haar hebben gewurgd. Het was genoeg: Grace deed aangifte tegen haar man.

Naast fysieke mishandeling heeft Keir zich mogelijk schuldig gemaakt aan psychische mishandeling en financiële uitbuiting. Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog onbekend.

Misdaad
  • Adobe Stock