Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frank B. alias de 'Fiscalist van de Sterren' (Linda de Mol, Tiësto) opgepakt in Italië

In Italië is Frank B. opgepakt. De Nederlander is een belastingadviseur die ook wel bekend staat als 'de fiscalist van de sterren', omdat hij onder meer voor Afrojack en Linda de Mol werkt(e).

Frank B.

B. werd gearresteerd in zijn vakantiehuis. Daar is hij in de boeien geslagen door de Italiaanse politie om later uitgeleverd te worden aan de Amerikanen. In de VS wordt B. namelijk verdacht van 'medewerking aan belastingontduiking'.

En dat gaat niet om kleine bedragen, schrijft Het Financieele Dagblad. Het blad is in het uitleveringsverzoek gedoken en ontdekte dat het OM in New York stelt dat er door het werk van de Nederlander geen belasting is betaald over zo'n 100 miljoen dollar.

Vluchtgevaar

Wegens de verdenkingen stond B. al een tijdje onder huisarrest in Italië. Zijn arrestatie zou te maken hebben met vermeend vluchtgevaar, al ontkent zijn advocate Annabel Vissers dat "omdat hij al bijna drie maanden in huisarrest zit, dat heel strikt is".

In Nederland werkte B. dus met BN'ers als Nick Leonardus van de Wall alias Afrojack, dj Tiësto, Kim Feenstra en Linda de Mol. Simpel gezegd adviseerde de fiscalist artiesten om zich op papier in andere landen te vestigen. Volgens Quote "zette hij vennootschappen voor zijn klanten op in belastingparadijzen als Guernsey en Cyprus". Via zijn advocate stelt B. zelf dat hij zich altijd aan de wet heeft gehouden.

Door alle lopende processen rondom zijn aanhouding en uitlevering blijft Frank B. naar verwachting nog wel een tijdje in Italië zitten.

Misdaad
  • AD, Het Financieele Dagblad
  • Adobe Stock