Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

171 vermeende slachtoffers en 24 aangiftes: waarvan wordt Gianni de W. (24) verdacht?

Een schokkend aantal slachtoffers in de zaak rondom 'meisjesafperser' Gianni de W. De 24-jarige verdachte uit Etten-Leur zou volgens het OM meisjes hebben afgeperst met naaktfoto's. De teller staat op dit moment op 171 vermeende slachtoffers, waarvan er 93 minderjarig zijn of waren toen De W. hen zou hebben afgeperst.

Politie

Volgens het Openbaar Ministerie zocht De W. contact met de meisjes via social media, raakte met een aantal in gesprek en bood ze vervolgens geld aan om een naaktfoto te versturen. Als het slachtoffer dan één foto gestuurd had, was ze de sigaar, want Gianni de W. wou meer en meer. Om de beelden van de meisjes te blijven krijgen, zou de verdachte de eerder gestuurde beelden gebruiken als dreigmateriaal. Op het moment dat de slachtoffers geen foto's meer wilden sturen, zou De W. de beelden delen op het internet.

Op de computer van De W. zijn 150 mappen aangetroffen met verschillende meisjesnamen. In één mapje konden zo duizenden afbeeldingen van een slachtoffer staan. Van één slachtoffer zouden er zelfs meer dan 100.000 beelden zijn gevonden. De W. heeft volgens het OM van de beelden van dit meisje duizenden losse frames gemaakt en ze vervolgens weer opgeslagen. Ook zou er een meisje gevraagd zijn om seks te hebben met haar vriend en dat te filmen. Ook dit filmpje zou dan verstuurd moeten worden naar Gianni de W.

Sextortion

Waar Gianni de W. van verdacht wordt heet 'sextortion'. Er zijn nu 171 meisjes bekend, maar nog 38 slachtoffers zijn niet geïdentificeerd, waarvan zestien minderjarig. Twee van de slachtoffers komen uit België.

Op dit moment liggen er 24 aangiftes tegen Gianni de W. De verwachting is dat dit er nog meer gaan worden. Justitie denkt niet dat alle slachtoffers aangifte gaan doen tegen de 24-jarige verdachte. Een aantal geeft aan dat het te lang geleden is, dat ze zich schamen of geven aan een andere reden te hebben om het niet te doen.

Misdaad
  • RTL Nieuws, AD
  • Adobe Stock