Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maan en Goldband-zanger Karel over drugs: 'Wil niet dat mensen me super f*cked up zien'

'Iedereen doet het', aldus de Goldband zanger.

Maan en Karel

Maan de Steenwinkel en Karel Gerlach vormen al een tijdje een ouderwets showbizz-koppel. Zij werd bekend door in 2016 The Voice of Holland te winnen, hij brak door met de Haagse formatie Goldband. Toen ze op een gegeven moment gingen samenwerken om het nummer Stiekem te maken, sloeg de vonk over, en sindsdien zijn ze samen.

Maar dat de tijden zijn veranderd ten opzichte van vroegâh, daar zijn ze inmiddels wel achter. Zowel Maan als Karel is tegenwoordig BN'er en hun levens worden nauwlettend in de gaten gehouden door fans en media. En dat heeft gevolgen.

Drank en drugs

Zo kan De Steenwinkel zich tegenwoordig een stuk minder laten gaan tijdens het stappen, zegt ze in gesprek Vogue. "Ik ben me er toch ook van bewust dat ik niet wil dat mensen me super f*cked up zien."

Bij Karel ligt dat iets anders, vertelt hij in het dubbelinterview. De zanger houdt wel van een snuifje of een pilletje en laat zich niet tegenhouden. "Als ik dronken ben of iets heb gebruikt, maakt alles me minder uit", geeft hij toe. "Dan interesseert het me niet meer om herkend te worden of de meningen van anderen te horen."

Toch is het niet zo dat Maan tegenwoordig alleen maar Spaatjes Rood drinkt tijdens het uitgaan. Maan: "Ik zoek naar een middenweg. Toch denk ik weleens: boeien, dit is ook mijn vrije tijd. Dan zien mensen het maar."

'Iedereen doet het'

Enige tijd terug kwam Karels Goldband-collega Milo nog in het nieuws nadat hij coke snoof op het podium. Tegenwoordig gebruikt de band echter niks meer voor shows, als we Gerlach mogen geloven. Bovendien moeten mensen volgens hem ook niet zo moeilijk doen over drugs. "Echt, ons gebruik is niet extreem. Bovendien: iedereen doet het."

Entertainment
  • AD, Vogue
  • NL Beeld / Patrick van Emst