Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerste ‘EK seks’ deze week georganiseerd, ‘meld je aan!’

Dat je met een vrijpartij veel calorieën verbrandt is al lang en breed bewezen, net als dat ‘de daad’ in feite een soort spel is. Waarom zou je het dan geen echte sport van maken? Een Zweedse eroticamagnaat heeft daarom deze week het Europees Kampioenschap seksen op touw gezet, waaraan iedereen kan meedoen. Wie zou jij opgeven?

Seks

Ooit was hij politieagent in Boekarest, later eigenaar van verschillende stripclubs in en om het Zweedse Göteborg. De afgelopen jaren haalde de Roemeens-Zweedse Dragan Bratic vooral lokale kranten met zijn juridische strijd tegen de Zweedse belastingdienst, nu haalt een idee van hem plots de internationale media: de Swedish Sex Federation. Volgens critici een ordinaire manier van aandachttrekkerij en het promoten van zijn seks-business, volgens hemzelf een oprechte belangenorganisatie. Welk belang? De emancipatie van seks als erkende sport.

Ondanks dat een officieel verzoek van de Swedish Sex Federation om te worden erkend door de nationale sportbond werd afgewezen, organiseert het dit jaar toch haar eerste toernooi: het eerste EK seks. Dat wordt niet gehouden in een stadion, maar op het internet. Via een porno- en livestreamwebsite is het EK te volgen en kunnen duo’s zich zelfs aanmelden om mee te doen. Op donderdag 8 juni gaat het EK van start.

Punten

Seks in competitieverband is andere koek dan voor de lol. Volgens de website van de Swedish Sec Federation gaat de sport gepaard met strikte regels. Zo worden ‘atleten’ beoordeeld op verschillende elementen, net als bij turnen of kunstschaatsen. De categorieën zijn respectievelijk verleiding, massage, voorspel, oraal, penetratie, uithoudingsvermogen, uiterlijke verzorging van de geslachtsdelen, het artistieke element, de moeilijkheid van de standjes en het aantal orgasmes. Voor elk van de onderdelen zijn punten te verdienen.

De punten worden op het EK gegeven door de mensen thuis. Iedereen kan inloggen om op zijn of haar favoriete wippers te stemmen. Toch zijn er altijd diegenen die net iets meer verstand hebben van de sport dan het thuispubliek, dat betreft hier de vakjury. Zij zijn goed voor een derde van de totale punten, een soort Songfestival. Wat je moet doen om tot die vakjury te behoren, is een mysterie.

Tot nu toe heeft volgens de website nog geen Nederlands koppel zich gemeld om als atleet mee te doen aan het toernooi.

Lifestyle
  • Dragans Kamp, Live Sex House, GP, Swedish Sex Federation
  • AdobeStock