Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Sloot vertrekt morgen toch vanuit Lima naar de Verenigde Staten

Gisteren werd bekendgemaakt dat de Nederland nog een poging heeft gedaan om de uitlevering tegen te gaan. Vanmorgen is bekend gemaakt dat de crimineel het kort geding verliest en toch echt morgen wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Joran

Hij is één van Nederlands bekendste criminelen, de 35-jarige Joran van der Sloot. Al jaren zit hij achter slot en grendel in Peru, voor de moord op Stephany Flores en drugshandel. Hiervoor moet hij al jaren boeten in de horrorgevangenis Challapalca. Toch moet hij nu ook echt nog naar de VS vertrekken voor een ander misdrijf, namelijk het afpersen van de familie van Natalee Holloway.

Uitlevering

Van der Sloot vertrekt morgen al richting de VS. Eenmaal in de Verenigde Staten zal de Nederlander worden berecht voor de afpersing van de familie Holloway. De familie verliest in 2005 Natalee Holloway en Joran zou de familie beloofd hebben om te vertellen waar haar lichaam is, in ruil voor 250.000 dollar. Daarvan zou hij uiteindelijk 25.000 dollar gekregen hebben als aanbetaling.

De verwachting is dat Van der Sloot maximaal twee jaar in de VS zal blijven. Na het proces wordt hij direct weer teruggestuurd naar de hel op aarde: de Challapalca-gevangenis in Peru. In 2045 zit zijn straf in Zuid-Amerika erop, maar de verwachting is dat dit wat langer gaat duren, nadat hij berecht is in Amerika.

Morgen wordt de Nederlander aan agenten van de FBI overgedragen.

Misdaad
  • NOS
  • Videostill Cuarto Poder