doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wat zijn Rookfakkels, Solas Fakkels en Vuurfakkels?

Met een fakkel kun je in de wereld van de scheepvaart een noodsignaal afgeven. Er zijn verschillende soorten fakkels, namelijk: rookfakkels, solas fakkels en vuurfakkels.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-648527332cb19 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648527332cb19 img{#fig-648527332cb19 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-648527332cb19 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648527332cb19 img{#fig-648527332cb19 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-648527332cb19 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648527332cb19 img{#fig-648527332cb19 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-648527332cb19 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648527332cb19 img{#fig-648527332cb19 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Fakkel

Rookfakkels 

Fakkels zijn pyrotechnische producten die een rooksignaal afgeven, meestal in verschillende kleuren. Ze zijn bedoeld om de aandacht te trekken in noodsituaties en kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden wat over het algemeen niet is toegestaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Solas Fakkels

Solas fakkels zijn fakkels die voldoen aan de SOLAS (Safety Of Life At Sea) maritieme normen. Deze fakkels hebben een hoge betrouwbaarheid en worden voornamelijk gebruikt in de scheepvaart en andere maritieme situaties.

Vuurfakkels

Vuurfakkels zijn fakkels die een vlam geven in plaats van rook. Ze worden ook gebruikt om de aandacht te trekken in noodsituaties en kunnen eveneens worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals bij evenementen en feesten.

Gebruik en Toepassingen

Zoals eerder vermeld, zijn rookfakkels, solas fakkels en vuurfakkels bedoeld om de aandacht van de autoriteiten te trekken in bepaalde (nood)situaties. Ze worden vaak gebruikt in de scheepvaart en andere maritieme situaties, maar kunnen ook worden gebruikt op land.

Rookfakkels in de Scheepvaart 

In de scheepvaart worden rookfakkels gebruikt om de aandacht te trekken in geval van nood. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen zowel als handfakkels als landrooksignalen worden gebruikt.

Solas Fakkels in de Scheepvaart 

Solas fakkels worden voornamelijk gebruikt in de scheepvaart en zeevaart om de aandacht te trekken in geval van nood. Ze zijn ontworpen om zeer betrouwbaar te zijn en worden vaak gebruikt in combinatie met andere noodsignalen, zoals drijvende rooksignalen.

Vuurfakkels in de Scheepvaart 

Vuurfakkels worden ook gebruikt in de scheepvaart en zeevaart om de aandacht te trekken in geval van nood. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende typen en kunnen zowel als handfakkels als landrooksignalen worden gebruikt.

Verschil Tussen Rookfakkels, Vuurfakkels en Rookpotten

Rookfakkels en vuurfakkels hebben meestal een duur van ongeveer 60 seconden, terwijl rookpotten een duur hebben van 1, 2 tot 3 minuten. Vuurfakkels, zoals solas fakkels, geven een steekvlam met verbrandingsrook.

Het is belangrijk om de producten in deze categorie enkel voor toegestane doeleinden te gebruiken en altijd de gebruiksinstructies goed door te lezen voordat u de noodsignalen activeert. Gebruik is voor eigen risico.

Opslag en Onderhoud

Het is belangrijk om alle soorten noodsignalen droog te bewaren. De grootste vijand van alle soorten vuurwerk is water, zo ook bij noodsignalen. Niet gebruiken na de vervaldatum en draag altijd veiligheidshandschoenen en veiligheidsbril.

Ontstekingsmechanismen 

Er zijn verschillende ontstekingsmechanismen voor rookfakkels, solas fakkels en vuurfakkels, waaronder 'trek'-ontsteking (pull-ignitor) en 'strijk'-ontsteking (rub-ignition). Beide mechanismen hebben hun voor- en nadelen, zoals waterdichtheid en gebruiksgemak. Het is belangrijk om de instructies voor het ontsteken van de fakkels goed te volgen om een succesvolle ontsteking te garanderen.

Alternatieve Ontsteking 

In het geval dat een noodsignaal niet op de reguliere manier ontsteekt, zijn er alternatieve ontstekingsmethoden beschikbaar. Deze methoden worden echter niet aanbevolen omdat ze de veiligheidsmarges kunnen beïnvloeden. Ze mogen alleen worden gebruikt als alle andere opties zijn uitgeput.

Conclusie 

Koop nu noodseinmiddelen op Fakkelkopen.nl.

Rookfakkels, solas fakkels en vuurfakkels zijn essentiële hulpmiddelen om de aandacht te trekken in noodsituaties op zee en op land. Het is belangrijk om de juiste producten aan te schaffen, de gebruiksinstructies te volgen en de fakkels op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken.

Laatste nieuws