Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: geniet Nederland écht meer van een schoon bed dan van seks?

Een schoon bed, heerlijk. Even snel een warme douche nemen voordat je erin springt en het ultieme geluk giert door je lijf heen. Maar is dit gevoel dan echt beter dan het hebben van seks?

Bedlinnen

Het wetenschapstijdschrift Quest zocht het voor ons uit. Zij hebben een online enquête gehouden bij 6600 lezers van het blad. Daar zijn verrassende resultaten uitgekomen en die hebben niet allemaal met seks te maken.

Volwassenen en knuffels

Uit de resultaten van de enquete blijkt dat één op de zeven vrouwen nog met een knuffel slaapt. Dit is bijna twee keer zo vaak als mannen. Er zijn dus wel mannen met een knuffel? Ja zeker. Zeven procent van de mannelijke deelnemers geeft aan met een knuffeltje te slapen. Ah, schattig.

In ieder geval schattiger dan pitten met je telefoon. Toch blijkt uit de resultaten dat bij vier procent van de ondervraagden de mobiele telefoon onder het hoofdkussen ligt. 65 procent is iets verstandiger en legt de smartphone naast zich op het nachtkastje en 11 procent is écht verstandig en legt 'm ergens anders in de slaapkamer. Veel beter voor je nachtrust.

Schoon bed beter dan seks

Onderzoekers zeggen dat je de lakens van je bed trouwens één keer in de week moet verschonen. Want naast kwijl en zweet liggen er ontzettend veel huidcellen in je lakens. Dit trekt dan weer huisstofmijten aan, die zo'n twintig keer per dag poepen en bovendien eitjes leggen. Met een wasbeurt spoel je die hele dierentuin weg.

Bovendien geeft het je ook gewoon een heerlijk gevoel. Sterker nog, 53 procent van de ondervraagden van de enquête vindt een schoon bed lekkerder dan een wippie. Ja, het is echt. Wel meer vrouwen dan mannen trouwens. Verrassend.

Overigens is het ons een raadsel waarom je zou moeten kiezen. Je kunt immers ook een potje beuken in een schoon bed. Daar is dan weer geen onderzoek naar gedaan door Quest. Misschien iets om eens zelf te proberen?

Lifestyle
  • Quest
  • Pexels