Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Krijg je ‘man boobs’ door het drinken van bier?

Heb jij last van vrouwelijke vormen op je borst, dan zou dit weleens door bier kunnen komen. Is het nou een feit of een fabel? In de AD podcast Koken & Weten wordt antwoord gegeven op deze vraag. De uitkomst is verrassend!

Bier

In de podcast hebben Ellen den Hollander en Tijn Elferink het over het onderwerp ‘man boobs’, oftewel tieten bij een man. Deze mannenborsten zouden te maken kunnen hebben met het drinken van bier. Tijn Elferink geeft ons de uitleg en het antwoord op de vraag: hebben mannen deze boobies door het drinken van dit heerlijke drankje?

Hop hop

Volgens Tijn moeten we het eerst over het basisingrediënt van bier hebben, namelijk: hop. Dit ingrediënt bevat fyto-oestrogeen. Nu horen we je denken, wat is dat ‘fyto-oestrogeen’? Nou, dat zijn stoffen die erg op hormonen lijken. Dit hormoon lijkt, zoals je wellicht al wel verwachtte, op het hormoon ‘oestrogeen’. De stof fyto-oestrogeen zit zeker niet alleen in zo'n heerlijk pilsje, maar ook in bonen, erwten, soja, broccoli, sesamzaad en lijnzaad.

Het hormoon oestrogeen komt je wellicht bekend voor. Dit hormoon is namelijk het vrouwelijke geslachtshormoon en heeft een belangrijke rol in het vrouwelijk lichaam. De vrouwelijke rondingen is hier toch wel echt één van... Maar nog geen reden tot paniek, heren!

Het verlossende woord

Met de gegevens hierboven, zouden we dus kunnen stellen dat het waar is: dat het drinken van bier (van de hop, dus) ervoor kan zorgen dat mannen 'man boobs' krijgen. Toch kunnen we je ook wel een beetje gerust stellen, bier is niet de oorzaak van je borsten. Volgens Elferink zijn de fytohormonen vele malen zwakker dan het echte hormoon. Het lukt nooit om zoveel fyto-oestrogeen binnen te krijgen. Zelfs die ene vriend die ontzettend veel zuipt, lukt het niet. Opluchting!

Maar nu is de vraag, hoe kom je dan aan die man boobies? In ieder geval hoef je dat heerlijke goud gele sapje met een wit schuimlaagje niet meer te laten staan, dat scheelt dan weer. Proost!

Lifestyle
  • AD, Podcast Koken & Weten
  • Pexels