Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: 78-jarige vrouw berooft (voor de derde keer) een bank

Een opvallend verhaal uit Amerika: een bejaarde boef slaat voor de derde keer toe. Een professional inmiddels, zou je dus denken!

Bonnie

Het gaat om de 78-jarige Bonnie Gooch. In het Amerikaanse stadje Pleasant Hill in de staat Missouri besloot de bejaarde een bank binnen te lopen en de overval te plegen.

Gehuld in grijze kleding, met een zwart mondkapje en een zonnebril op enterde Bonnie de bank. Op camerabeelden is te zien dat ze heel ‘keurig’ een briefje aan de werknemer geeft, waarmee ze liet weten dat er een overval gaande was. Verder stond er op het briefje dat de bejaarde vrouw 13.000 euro kwam ophalen. Ook bood ze direct haar excuses aan. “Het is niet mijn bedoeling u bang te maken”, aldus de tekst. Kijk, dat is dan toch wel weer lief van Bonnie.

Aangehouden

Nadat de ouwe bankroofster het geld had ‘gekregen’, ging ze er in een auto vandoor. Fun fact: de vluchtauto was voorzien van een invalidenkaart, typisch.

Kort nadat Bonnie was vertrokken werd ze echter aangehouden op de snelweg. De agenten keken raar op toen ze de oudere vrouw achter het stuur zagen zitten. Met haar onschuldige blik en grijze haren. Maar, schijn bedriegt, want de buit lag gewoon op de vloer van haar auto.

Overigens had de oude dame hoogstwaarschijnlijk ook nog een borrel op, want er werd een alcoholgeur opgemerkt door de politie. Bonnie was bovendien aardig grof in de mond. Die oudjes van tegenwoordig ook!

Tijdens het incident gebruikte de bejaarde boef geen geweld - dan waren we nog meer in shock geweest - maar het is voor Bonnie dus wel de derde bankoverval. Dat is dan wel weer schokkend.

De derde keer

In 1977 zou Bon ook al een bank hebben overvallen in Californië. De tweede keer vond plaats toen ze 75 jaar was. Toen was Kansas City aan de beurt. In een kwade bui was Bonnie naar buiten gelopen met de mededeling dat ze een bank zou gaan overvallen. Wat ze daarna ook daadwerkelijk deed. Een vrouw van haar woord dus.

Bizar
  • De Telegraaf, The Kansas City Star
  • Pleasant Hill Police Dept.