doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wat zijn de voordelen van een shutter?

Wat is een shutter en waarom zou je er eentje (of meerdere) moeten aanschaffen?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-641d4353c02dc img{#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-641d4353c02dc img{#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-641d4353c02dc img{#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-641d4353c02dc img{#fig-641d4353c02dc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Shutter

In steeds meer huizen kom je tegenwoordig shutters tegen. Een shutter is een raamdecoratie die bestaat uit houten, kunststof of aluminium lamellen die in een frame zijn bevestigd. Ze kennen vele functies en voordelen, waardoor het zeker geen wonder is dat de shutter aan populariteit heeft gewonnen. Maar wat zijn nou precies de voordelen ervan? In deze blog leggen we uit van welke unieke kenmerken men profiteert wanneer het besluit wordt genomen om een shutter aan te schaffen. Op deze manier weet je zelf ook beter of dit van toegevoegde waarde kan zijn voor je eigen woning.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Controle over lichtinval

Het eerste voordeel van shutters is dat je hiermee volledige controle hebt over de lichtinval bij je ramen. Wanneer je ramen geen shutters heeft, laat je alles over aan het weer en de periode van het jaar op het gebied van de lichtinval. Zo zal je tijdens zonnige zomerdagen geen licht kunnen blokkeren of verminderen. Maar met een shutter is dit wel mogelijk. Door de lamellen te verstellen, heb je altijd de juiste hoeveelheid licht in huis.

Een unieke sfeer in huis creëren

Het tweede voordeel van een shutter aanschaffen, is dat je hiermee een unieke sfeer in huis creëert. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo bepaalt de hoeveelheid licht in bijvoorbeeld je woonkamer hoe vrolijk en gezellig deze plek zal zijn. Een andere manier waarop een shutter je kan helpen om thuis een unieke sfeer te krijgen, is door voor een bepaalde stijl te kiezen. Een houten shutter zorgt ervoor dat je een ouderwetse sfeer creëert, terwijl een shutter van aluminium juist een moderne sfeer geeft aan je huis.

Extra privacy

Het derde voordeel die shutters bieden, is dat je extra privacy hebt. Nederlandse huizen staan erom bekend erg grote ramen te hebben. Hoewel dit er prachtig uitziet, wordt het ook eenvoudiger voor nieuwsgierige mensen om naar binnen te gluren wanneer ze langs je huis lopen. Veel mensen stellen hun privacy op prijs, maar vanwege de stijl van veel woningen in Nederland kunnen deze twee zaken met elkaar in botsing komen. Met een shutter los je echter dit probleem op door simpelweg het zicht van anderen die naar binnen willen kijken te blokkeren. Op deze manier heb je dus eenvoudig je privacy terug.

Je huis tijdens de zomer koel houden

Verder is het een voordeel dat een shutter je huis tijdens de zomer koel kan houden. Langzaam maar zeker worden de zomers steeds warmer. Hierdoor is het van groot belang om op meerdere manieren je huis zo koel mogelijk te houden. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen, is door ervoor te zorgen dat er geen warm zonlicht door je ramen naar binnen kan schijnen. Dit zorgt er namelijk voor dat je huis ook binnen warm wordt. Met een shutter voorkom je dat en houd je het lekker koel houdt in huis, zonder dat je de airco meteen aan hoeft te doen.

Extra persoonlijkheid aan je interieur geven

Als je shutters laat installeren, kun je daarmee extra persoonlijkheid aan je interieur geven. Hoewel een shutter daarvoor misschien niet het eerste is waar je aan denkt, zal het zeker veel verschil uitmaken. Ook wanneer je kiest voor onopvallende modellen of kleuren. Je kunt de stijl bijvoorbeeld beïnvloeden door voor modern en strak te kiezen, of juist voor landelijk en natuurlijk. De stijl van je shutters hebben daarnaast ook invloed op de persoonlijkheid van je interieur door hoe je de lichtinval regelt.

Passend bij elke afmeting ramen

Tevens is het een voordeel dat een shutter bij vrijwel elke grootte van ramen past. Elke woning heeft namelijk ramen in verschillende groottes. Bij veel oplossingen op het gebied van lichtinval zijn er maar beperkte oplossingen per raamgrootte. Met een shutter beschik je echter over meer dan voldoende opties. Daardoor is dit een makkelijke manier om al je ramen van passende raamdecoratie te voorzien.

Ook voor de badkamer een oplossing

Tot slot is het handig dat een shutter voor de badkamer een oplossing is. Sommige soorten raamdecoratie kunnen namelijk niet in een badkamer worden geplaatst. Het hout gaat bijvoorbeeld na verloop van tijd rotten of gaat het metaal roesten. Met de juiste shutter is dit echter geen probleem. Daardoor kun je zonder stress uit de douche of bad komen wanneer je luxe badkamer ramen bevat.

Al met al zijn er meer dan genoeg voordelen aan een shutter thuis hebben. Hopelijk kun je nu beter beslissen of dit een goede oplossing op het gebied van raamdecoratie voor je is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws