Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Baudet over koningin Máxima: 'Volgens mij vindt ze me wel charmant'

De Forum-man denkt dat hij wel in de smaak valt bij de koningin.

Baudet

Er zijn in Nederland genoeg mensen die Thierry's bloed wel kunnen drinken, bijvoorbeeld vanwege zijn denkbeelden of onconventionele manier van politiek bedrijven. Toch heeft de politicus ook genoeg fans, zoals... Koningin Máxima! Althans, dat is wat de Forum-leider zelf denkt, laat hij weten in weekblad Story.

In een speciale uitgave over de Nederlandse royals vragen ze Baudet naar zijn mening over het koninklijk paar. Wat blijkt? De politicus heeft een zwak voor Máxima.

'Willem-Alexander heeft wat meer moeite met mij'

"Ik vind haar leuk", laat Thierry weten. "En een mooie vrouw ook", flirt de FvD'er er lustig op los. Of die bewondering wederzijds is? Baudet denkt van wel. "Ik heb haar dus meerdere malen ontmoet en laat ik het zo zeggen: volgens mij vindt ze me wel charmant. Dat ze me wel aardig vindt."

De koning, die hij een keer of vier heeft ontmoet, is minder fan van hem, denkt hij. Baudet: "Willem-Alexander heeft volgens mij wat meer moeite met mij…"

Pro-koningshuis

Baudet liet al in 2018 via de Telegraaf weten voorstander te zijn van het koningshuis. Hij ziet het als belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en geschiedenis van ons land. Bovendien ligt die geschiedenis al genoeg onder vuur, vindt het Tweede Kamerlid.

Maar dat hij pro-koningshuis is, betekent niet dat hij geen dingen zou veranderen aan de monarchie, mocht hij het voor het zeggen hebben. Wat Baudet betreft wordt de rol van de koning namelijk meer ceremonieel. Dat zou betekenen dat de koning of koningin voortaan geen voorzitter meer is van de Raad van State. En ook de wekelijkse gesprekjes met de premier zou hij uit de agenda schrappen. Baudet: "Het historische, het culturele, dat vinden wij belangrijk."

Nieuws
  • D&D, Story
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl