Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: vrouw (66) wordt happend naar adem wakker in lijkzak

Iedereen heeft weleens een vervelende ochtend, maar wat een 66-jarige vrouw overkwam, spant toch echt de kroon...

Lijkzak

Een 66-jarige vrouw werd begin vorige maand in de Amerikaanse staat Iowa in een hospice doodverklaard en in een lijkzak gelegd. Tot zover niks bijzonders...

Het verhaal kreeg echter een lugubere wending toen de 'overledene' uren later, in complete duisternis en opgeborgen achter een rits, 'happend naar adem' wakker werd. Over nachtmerries gesproken...

Doodverklaard

De vrouw was sinds 28 december opgenomen in een hospice voor mensen met Alzheimer, schrijft NBC News. Enkele dagen later, op 3 januari, constateerde een verpleegkundige ’s ochtends vroeg dat de vrouw was overleden.

"Haar mond was open, haar ogen bewogen niet en er klonken geen ademgeluiden", valt er in een vrijgegeven rapport te lezen. Er was volgens de betrokkenen geen enkel teken van leven te bespeuren. De verpleegkundige registreerde geen hartslag met de stethoscoop en ook met een hand op de buik werd geen beweging gevoeld.

De verpleegkundige informeerde de familie en schakelde een begrafenisondernemer in. Deze plaatste het lichaam van de vrouw anderhalf uur later in een lijkzak en sloot deze af, om vervolgens richting het uitvaartcentrum te vertrekken.

Happen naar adem

Om 08.30 uur ’s ochtends werd door personeel van het uitvaartcentrum echter ontdekt dat de vrouw nog leefde en naar adem hapte. Ze belden het alarmnummer en een ambulancemedewerker constateerde even later dat het slachtoffer nog een hartslag had. De vrouw werd teruggebracht naar het hospice, waar ze twee dagen later alsnog overleed in het bijzijn van haar familie.

Boete van 10.000 dollar

De autoriteiten in Iowa melden het incident nu, omdat de zorginstelling in kwestie een boete van 10.000 dollar heeft gekregen. De Amerikaanse staat legde de boete op omdat het slachtoffer geen waardige behandeling zou hebben gekregen aan het einde van haar leven. In een verklaring schrijft de instelling dat ze veel geven om de bewoners en er alles aan doen om goede palliatieve zorg te blijven leveren.

Bizar
  • T&W, RTL Nieuws
  • iStock