Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nicol Kremers gehoord in mishandelingszaak Peter Gillis

Volgens RTL Boulevard is Nicol Kremers, de vriendin van realitymenneke Peter Gillis, deze week gehoord bij de rechter-commissaris. Gillis wordt ervan verdacht hij Kremers heeft mishandeld.

Peter Gillis

Gillis wordt ervan verdacht Kremers te hebben mishandeld. Hij zou haar in haar rug en neus hebben gebeten, tegen een muur hebben geduwd en in haar borsten hebben geknepen. Daarnaast zou de vakantieparkenmagnaat zelfs een oorbel uit Nicols oor hebben getrokken.

De gewelddadigheden zouden op 29 mei hebben plaatsgevonden in een van Gillis’ vakantieparken, park Prinsenmeer, in het Brabantse Ommel. De Brabander heeft daarna een nacht in een politiecel doorgebracht.

'Onzin'

In eerste instantie ontkende zowel Gillis als Kremer de verhalen over de mishandelingen. Ze bestempelden de verhalen als ‘niet waar’ en ‘onzin’. Begin augustus bleek echter dat Gillis wel degelijk voor de rechter moet verschijnen.

Gillis en Kremer gaven toen toe dat er toch iets is gebeurd. Wel benadrukten ze via hun advocaat, Ton van den Biezenbos, dat Kremers geen aangifte heeft gedaan. Ze heeft alleen een belastende verklaring afgelegd. "Strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen", aldus Van de Biezenbos.

Later wordt bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Meer ophef en zaken Peter Gillis

Momenteel lopen er meerdere zaken tegen Gillis. Zo heeft hij een dwangsom van 1 miljoen euro van de gemeente Peel en Maas opgelegd gekregen. De reden daarvoor was dat hij illegaal arbeidsmigranten op zijn Oostappen Vakantiepark liet slapen. Hij maakte bezwaar tegen de dwangsom.

En er hangen meer donkere wolken boven het hoofd van de multimiljonair. Afgelopen weekend schreef het AD dat mogelijk vijf van Gillis' negen vakantieparken moeten sluiten. De gemeenten waar de campings staan willen misschien vergunningen gaan eisen van Peter. Vergunningen die hij wellicht niet krijgt verstrekt van diezelfde gemeenten. Mocht dat scenario werkelijkheid worden, dan rest Gillis nog maar één ding: de toko's sluiten.

Reden voor de het niet vertrekken van de vergunningen zou de Bibob-toets zijn. Daarmee wordt gekeken "of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken". De FIOD, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie zouden Gilles bovendien al langer op de korrel hebben wegens verdenkingen van witwaspraktijken, belastingontwijking en intimidatie, schreef Powned al in juni van dit jaar.

Misdaad
  • RTL Boulevard, T&W
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl