Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

17-jarige gruwelijk gemarteld om 300 kilo gestolen coke

Een vergelijking met de film Reservoir Dogs is snel gemaakt...

Oor

Dat het er hard aan toegaat in het Nederlandse criminele circuit moge duidelijk zijn. Liquidaties, ripdeals en ga zo maar door. Bij onze zuiderburen is dat niet anders, zo werd duidelijk uit de berichtgeving van Het Nieuwsblad.be.

De krant schrijft over een gruwelijk tafereel dat plaatsvond in het Belgische Maldegem, een gemeente net over de grens bij Zeeland.

15 miljoen aan coke

In een garage van een boerderij is daar een 17-jarige jongen gemarteld. De daders lijken deel uit te maken van de drugsbende waar de jongen zelf ook voor werkte. Het AD meldt dat het slachtoffer een rivaliserende bende had getipt over een dikke partij cocaïne ter waarde van 15 miljoen euro.

De loopjongen, zoals Het Nieuwsblad de 17-jarige omschrijft, was samen met iemand anders verantwoordelijk voor het bewaken van de 300 kilo coke. De partij drugs werd echter gestolen en al snel vermoedden de leiders van de bende dat de loopjongen verantwoordelijk was voor het lek.

Reservoir Dogs-achtige marteling

Hij werd naar de garage in Maldegem gebracht en blootgesteld aan gruwelijke martelingen. Zijn oor werd afgesneden en de pezen van zijn hand doorgesneden. En alsof dat nog niet genoeg was, werd er een mes in zijn voet geplant. Allemaal ter vergelding voor de gestolen waar, en wellicht om hem aan de praat te krijgen.

De foltering doet sterk denken aan een scène uit Reservoir Dogs. In de Tarentino-film martelt Mister Blonde (Michael Madsen) een politieagent die op een stoel zit vastgebonden. Ook Madsen snijdt zijn slachtoffer een oor af. Dit onder begeleiding van het nummer Stuck In The Middle With You van Stealers Wheels.

Jongen heeft het overleefd

Hoewel de 17-jarige jongen zijn oor kwijt is, zijn hand niet meer kan gebruiken door de afgesneden pezen en mogelijk vier tenen verliest, werd hij levend bij het ziekenhuis afgezet. Vier verdachten zijn inmiddels opgepakt en voor de rechter verschenen. Dit lijken echter niet de daders en/of opdrachtgevers te zijn, maar bendeleden van lagere rang.

Misdaad
  • AD, Het Nieuwsblad
  • Unsplash, Kyle Head