Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Georganiseerde misdaad wilde aanslag plegen tijdens verjaardagsfeestje Gordon'

Doelwit van de mogelijke aanslag was misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Gordon

Vandaag verschijnt John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging uit, geschreven door Johns Telegraaf-collega Bert Dijkstra. In het boek gaat Dijkstra in op het extreem beveiligde leven van Van den Heuvel.

De misdaadverslaggever staat naar verluidt nog altijd bovenaan de dodenlijst van de mocro maffia en wordt door alle dreigingen rondom zijn persoon zwaar beveiligd. Even rustig op vakantie gaan zonder poespas zit er al een tijdje niet meer in voor Van den Heuvel. Noch even vlug in z'n eentje een boodschap doen bij de lokale supermarkt.

Gordons verjaardagslunch

Eén van de opvallende anekdotes uit het boek is een passage over Gordon. Of beter gezegd: over een lunchfeestje van de zanger, ter ere van zijn verjaardag. Van den Heuvel heeft korte lijntjes met zowel politie als justitie en een dag voor de lunch wordt hij gebeld door iemand binnen het OM.

"Ga jij morgen naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai?" vraagt de man aan Van den Heuvel, die op dat moment ook in een warm oord vakantie aan het vieren is. De misdaadverslaggever geeft aan dat hij niet van plan is de zanger een bezoekje te brengen. "Gelukkig maar", reageert de man aan de lijn.

Nieuwsgierig als hij is, vraagt Van den Heuvel door. De uitleg van zijn contactpersoon binnen het Openbaar Ministerie blijkt echter nogal verontrustend te zijn: "We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon – zodra jij daar als gast verschijnt – een aanslag op je willen plegen."

Zanger geschokt

Om die info te bevestigen, belt Van den Heuvel Gordon op met de vraag of hij de volgende dag zijn verjaardag viert. "Ja John, met een uitgebreide lunch, hier in Dubai", aldus Goor. De zanger reageert geschokt als hij hoort wat de aanleiding van Johns telefoontje is. Let wel: dit was precies een jaar nadat wijlen Peter R. de Vries omkwam bij een laffe aanslag op zijn leven.

Nogmaals: het boek over Johns leven ligt vanaf vandaag in de schappen.

Misdaad
  • de Telegraaf, RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl