Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Klimaatdrammer lijmt zichzelf vast aan tafel bij Jinek, zo werd hij afgevoerd

Gisteravond lijmde een activist zich live op televisie vast aan tafel bij Jinek, dat deze week wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Tijdens de commercials werd de man van tafel verwijderd, en daar zijn ook beelden van.

Jinek

Omdat Eva ziek, zwak en misselijk is vanwege corona, neemt Beau deze week het stokje over bij Jinek. Gisteravond te gast: klimaatmannetje Jelle de Graaf, om te praten over de radicalisering van klimaatactivisten. De acties nemen immers toe. En ook de manier waarop de discussie gekaapt wordt neemt andere vormen aan.

Onlangs werd er bijvoorbeeld al soep op een schilderij van Van Gogh gegooid en aardappelpuree op een werk van Monet. Gelukkig zaten beide kunstwerken achter glas waardoor de schade beperkt bleef. Een ander voorbeeld zijn de sabotageacties van Tyre Extinguishers. Afgelopen week troffen tientallen mensen hun SUV aan zonder lucht in de banden, omdat de activisten 's nachts in het geniep de boel leeg hadden laten lopen.

Vast op tafel

Tijdens het gesprek klom De Graaf plotseling op tafel, waar hij zichzelf met zijn handen vastlijmde. "Ik ga het hebben over de klimaatcrisis en ecologische crisis", zei hij. "Er gaan mensen dood, Beau", herhaalde hij meermaals. De Graaf probeerde op deze manier het gesprek te kapen, waardoor er geen volwassen en constructieve conversatie meer mogelijk was. Als een woest kind zat hij op tafel.

Beau kon de actie dan ook niet waarderen. "Ik vind het niet echt heel sympathiek en beschaafd, maar dat is blijkbaar de manier waarop jullie actie moeten voeren", reageerde de presentator.

Na het eerstvolgende reclameblok, Was de activist echter plots van tafel verdwenen. In het kader van transparantie wil de presentator graag laten zien hoe dat is gegaan, en daarom zijn de beelden daarvan verspreid.

@bierkoppers

Zo liep het af met de vastgelijmde Jelle bij Beau. Achteraf was de lijm toch niet zo sterk als verwacht.. 😬 #beau #jinek #klimaat #activist

♬ origineel geluid - ʙɪᴇʀᴋᴏᴘᴘᴇʀꜱ 🍻

Losmaken

"Jullie kunnen mij niet op deze manier loshalen. Dit is gevaarlijk, jullie kunnen mij hier schade mee doen. Mijn veiligheid staat op het spel", horen we De Graaf in het filmpje jammeren, terwijl een aantal mensen van het programma hem van tafel proberen te krijgen.

Als dat niet meteen lukt, besluiten ze het tafelblad (met de activist er nog op vastgeplakt) op te tillen en ermee weg te lopen. Wanneer ze erachter komen dat de tafel niet door de deur past, besluiten ze hem schuin te houden. De Graaf glijdt er dan vrij makkelijk af. "Ah, kanker", roept hij nog. Uiteindelijk krijgt hij het verzoek om het pand te verlaten, waar hij mee instemt.

Bizar
  • NOS, RTL
  • Videostill, TikTok @bierkoppers