Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Angelina Jolie over Brad Pitt: 'Hij heeft mij en mijn kinderen mishandeld'

Eerst het drama rondom Amber Heard en Johnny Depp, nu een nieuw voormalig Hollywood-droomkoppel dat de vieze was buiten hangt: Brangelina.

Brad Pitt en Angelina Jolie

Het leek zo'n goeie match: Angelina 'Lara Croft' Jolie en Brad 'Achilles' Pitt. Het droomkoppel ontmoette elkaar in 2003 op de set van Mr. & Mrs Smith, een film over twee huurmoordenaars die elkaars doelwit zijn. De vonk sloeg over tijdens het filmen, zeiden de twee later, ondanks dat Pitt op dat moment nog een relatie had met Jennifer Aniston. U weet wel, die knappe van Friends.

Twee jaar later scheidde Pitt van Aniston en begon een relatie met Jolie. In de jaren die daarop volgden, maakten de twee drie kinderen: Shiloh, Vivienne Marcheline en Knox Léon. Daarnaast bestaat het gezin nog uit meerdere adoptiekinderen: Maddox, Pax en Zahara. En in 2014 stapten Pitt en Jolie dan eindelijk in het huwelijksbootje.

Hommeles in Huize Brangelina

In 2016 kwam er echter een abrupt einde aan het sprookje. Jolie vroeg een scheiding aan wegens 'onoverkomelijke verschillen', aldus haar vage uitleg. Haar advocaat bracht vervolgens het volgende bericht naar buiten: "Deze beslissing is genomen voor de gezondheid van het gezin. Ze (Angelina, red.) zal geen commentaar geven en vraagt dat de familie op dit moment haar privacy krijgt."

Later werd duidelijk dat onder meer een woedeuitbarsting van Pitt tijdens een vlucht in hun privéjet de oorzaak van de breuk was. In een lopende rechtszaak komen nu meer details naar buiten van de gebeurtenissen in het vliegtuig.

Mishandeling in een privéjet

Pitt en Jolie lagen in het verleden al eens in de clinch over de voogdij van hun zes kinderen - Jolie won deze zaak - maar hebben ook nog mot over een gezamenlijke wijngaard in Frankrijk. Jolie verkocht haar aandeel hierin aan een oligarch. Deze Rus is in Pitts ogen nogal een dubieus mannetje, en dus stapte hij naar de rechter.

De zaak over de Franse wijngaard is naar verluidt uit klauwen gelopen omdat Pitt zou willen dat Jolie een document tekent dat haar verbiedt over de gebeurtenissen in het vliegtuig te praten. Dit stelt Angelina Jolie volgens The New York Times.

De krant heeft stukken ingezien over de zaak en schrijft op basis daarvan dat Pitt zijn ex en haar kinderen zou hebben mishandeld. Uit het dossier: "Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht."

Verder zou de acteur Angelina Jolie bij haar hoofd hebben gegrepen en door elkaar hebben geschud hebben. Tot slot zou Pitt volgens zijn ex-vrouw drank over haar en de kinderen hebben heen gegoten.

Niet onbelangrijk: de kwestie in het vliegtuig is destijds al onderzocht door de autoriteiten. Naar aanleiding van dat onderzoek is besloten niet tot strafrechtelijke vervolging over te gaan.

Reactie Brad Pitt

Brad Pitt heeft inmiddels via zijn advocaat gereageerd op de berichten in The New York Times. In de reactie laat de raadsman weten dat Pitt zijn "verantwoordelijkheid heeft genomen voor bepaalde dingen die hij heeft gedaan in zijn verleden, maar hij zal geen verantwoordelijkheid nemen voor dingen die hij niet heeft gedaan."

Misdaad
  • Shownieuws, New York Times
  • Abaca Press / Brunopress.nl