Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoofdverdachte Mallorca-zaak Mees T. (19) terug de bak in na drugsgebruik

Vandaag is het strafproces rondom de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca begonnen. Tijdens de zitting werd duidelijk dat een van de hoofdverdachten terug de bak in moet na het schenden van de voorwaarden die werden opgelegd bij de schorsing van zijn voorarrest.

Mees T.

In de zomer van 2021 overleed de 27-jarige Carlo Heuvelman na een fatale mishandeling op Mallorca. Op 14 juli 2021 vond eerst een incident plaats in de buurt van een horecagelegenheid in El Arenal. Later viel de groep verdachten op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Heuvelman overleed later aan zijn verwondingen.

Negen verdachten staan terecht voor de gebeurtenissen op Mallorca. Zes personen worden verdacht van poging tot doodslag of poging tot zware mishandeling - dit gaat om het eerste incident van de avond, waarbij een slachtoffer die op de grond lag tegen zijn hoofd zou zijn geschopt. Drie personen - de 20-jarige Sanil B., de 19-jarige Hein B. en de 19-jarige Mees T. - worden door het OM verantwoordelijk gehouden voor de dood van Carlo Heuvelman, die tijdens het tweede incident op die avond werd mishandeld, met dodelijke afloop.

Mees T.

Een van de hoofdverdachten, Mees T., moet linea recta terug de gevangenis in, zo werd vandaag duidelijk. De Hilversummer kwam in januari vrij, maar moest zich daarbij wel aan een aantal regels houden. Dit heeft hij niet gedaan.

Niet alleen maakte T. volgens de reclassering "een nonchalante indruk", hij leek volgens de rapporten ook vooral boos te zijn over het feit dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van Heuvelman. Daarnaast ging hij tegen het advies van de reclassering in gewoon met vrienden op vakantie en gebruikte hij drugs (blowen). Zelf zei T. vandaag dat hij de fout in was gegaan vanwege de zenuwen en alle stress die hij ervaart. Hij noemde het roken van cannabis "een domme keuze". Het ANP meldt dat Mees T. in ieder geval tot 18 november, de datum van de uitspraak, de cel in moet.

Voor het strafproces zijn in totaal twaalf dagen uitgetrokken.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Pro Shots / Stefan Koops