Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Curtis 'De Engelse Escobar' Warren komt vrij en gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Curtis Warren

Warren was begin deze eeuw de Most Wanted crimineel van het Verenigd Koninkrijk. Hij was opgeklommen van een baantje als nachtclubportier in Liverpool naar de man die om tafel zat met het Cali-kartel. Sinds halverwege de jaren negentig staat hij steevast in Sunday Times Rich List (de Britse Quote 500). Hoewel hij anno 2022 zelf volhoudt dat hij blut is, heeft de Britse belastingdienst nog een aanslag van 225 miljoen euro voor hem liggen.

Documentairemakers en verschillende streamingservices vechten nu om zijn verhaal. Volgens de Daily Star zou Warren wel oren hebben naar een stap naar Hollywood. “De kans is 0,0 dat hij weer de criminaliteit ingaat,” zegt een onderwereldbron tegen de krant. “De politie zit erbovenop, dus het zou een gekke move zijn. Maar hij is ook gewoon niet meer geïnteresseerd. Hij heeft al aanbiedingen van tig film- en documentairemakers liggen. Grote namen in Hollywood.”

Cocky’s story ís ook een boeiend verhaal. De man zat de laatste 25 jaar bijna onafgebroken achter tralies, maar ging daar door met rotzooi trappen. Neem die blonde bewaakster die hij zover kreeg dat ze een gat in haar uniform knipte zodat ze seks konden hebben – en die vervolgens zelf twee jaar moest zitten. Of die keer dat hij in de EBI in Vught een gangster doodsloeg en daarvoor vier jaar extra cel kreeg.

Volgens ingewijden wordt het lastig voor Warren om níét terug te keren naar de criminaliteit. Stephen Mee, een voormalige partner in crime van Warren, sprak erover in de Engelse podcast Gangster: “Als je zo lang bent weggerot in de bajes en dan buiten komt, moet je wennen aan alle nieuwe technologieën. Je bent een soort holbewoner. Dan is het gemakkelijkste om je oude stiel weer op te pakken.”

Misdaad
  • BrunoPress, EMPic's, PA Wire/Press Association Images