Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee leiders van Nederlands-Belgische drugsbende opgepakt in Marbella

Het leek allemaal zo goed te gaan met hun operatie. Toch werden twee leiders van een criminele organisatie afgelopen weekend opgepakt in Marbella en kwam er een einde aan hun sprookje.

drugsbende

Afgelopen weekend zijn in de Spaanse kuststad Marbella twee leiders van een belangrijke criminele organisatie opgepakt. Het gaat om een Nederlander en een Belg, aldus de Guardia Civil. Ze konden worden aangehouden dankzij huiszoekingen in Nederland, België en Spanje.

Meerdere keren een grote lading

Bij de huiszoekingen werden nog zeven anderen aangehouden, ook Nederlanders en Belgen. De aanhoudingen zijn het gevolg van een gezamenlijke operatie. De Spaanse, Nederlandse en Belgische politie werken daar al sinds 2020 aan. In mei 2020 werd er in Brazilië 556 kilo cocaïne gevonden en in beslag genomen. Die lading was verstopt tussen grote hoeveelheden sojameel. In oktober 2020 volgde de tweede vangst: 2300 kilo cocaïne in Antwerpen, verstopt in een lading koffiebonen. De politie onderschepte later die maand in Rotterdam nog eens twee ladingen van dezelfde drugsbende: eentje van 586 kilo, eentje van 409.

Uitgekiende operatie

De criminele organisatie waar de opgepakte mannen lid van zijn, verwierf drugs in Brazilië en verstopte die vervolgens tussen legale ladingen van handelscontainers. Zo werd de cocaïne vanuit Brazilië naar Antwerpen en Rotterdam verscheept. De drugs waren bedoeld voor twee Nederlandse bedrijven en een Belgisch bedrijf. De politie wist eerder al vast te stellen dat de organisatoren van de transporten zich hadden gevestigd aan de Costa del Sol. Ze zetten het onderzoek vervolgens voort en wisten de twee leiders van de organisatie in hun luxe villa's in Marbella te arresteren. Bij de doorzoeking van die twee villa's werden, naast nog eens 2800 kilo cocaïne, meerdere dure auto's en gegevensdragers in beslag genomen.

Misdaad
  • AD, NOS, Telegraaf
  • BrunoPress