Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Gijp en Derksen fakkelen Tim Hofman af: 'Kun je ook effe je bek houwe?'

Tim Hofman wordt door velen geroemd, met name door zijn werk met BOOS. Maar dat de 'deugneus' niet bij iedereen in de smaak valt, blijkt aan tafel bij Vandaag Inside.

Tim Hofman

Genee gooit een balletje op door een fragment te laten zien van Hofman die te gast was in de talkshow Khalid & Sophie. Daar clasht de BNNVARA-presentator met Dé van de Riet, een vleeslobbyist. De beste man was uitgenodigd om te praten over een nieuwe campagne genaamd 'Nederland vleesland'. Maar dat praten werd hem al snel bemoeilijkt toen Hofman met gestrekt been in kwam vliegen.

Met name het belerende toontje van de woke-televisiemaker stond veel mensen niet aan. Net als het feit dat hij Van de Riet op momenten niet of nauwelijks liet uitpraten. Khalid noch Sophie greep in tijdens de verhitte dialoog.

'Soort hysterie in z'n hoofd'

En dat viel de VI-heren ook al op. "Ik zou bijna zeggen tegen zo'n jongen: Kun je effe je bek houwe?" oppert Derksen, die Hofman verwijt iets te vol van zichzelf te zijn. "Hij denkt wel dat hij het geweten van Nederland is hè. Zo obsessief. Het lijkt wel of er een soort hysterie in z'n hoofd zit."

Derksen zou hem ook absoluut niet aan tafel willen hebben, omdat het niet gezellig zou zijn "als die gek erbij zit".

Stuitende arrogantie

Genee vindt het vooral opvallend dat Hofman zo z'n gang kan gaan aan de tafel van Khalid & Sophie, maar spreekt zich verder niet uit over Hofman zelf. In tegenstelling tot Van der Gijp. De goedlachse oud-voetballer stelt dat het niet eens zo heel veel uitmaakt wat je zegt op tv, maar dat de manier waarop je dat doet er wel toe doet.

Van der Gijp: "Deze manier... Deze manier van hem vind ik gewoon stuitend. Wie is hij godverredomme?! Paardenlul!" Het publiek applaudisseert en Derksen schaart zich achter zijn collega.

Van der Gijp herhaalt nog eens wat hem het meest stoort: de stuitende arrogantie en de houding van Hofman. "BAH!", roept hij een aantal keer. "Misselijkmakend!", waarop 'De Snor' Tim Hofman nog eens neerzet als snotneus, die volwassen mensen een lesje wilt leren op een vervelende manier. Je punt maken is één ding, vindt ook Derksen, maar het toontje dat Hofman aanslaat is hoogst irritant, volgens de heren. Helder.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • BrunoPress/Arjo Frank / Brunopress.nl