Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Piloten willen vliegtuig omkeren na bombardement van naaktfoto’s

Het leven van een piloot wordt veelal beschouwd als een leven vol privileges. Je bestuurt een geweldige machine, ziet veel van de wereld en wordt omringd door aantrekkelijk cabinepersoneel. Twee Amerikaanse piloten hadden afgelopen week een heel andere ervaring: ze werden lastiggevallen met ongewenste naaktfoto’s.

Piloten

De vlucht van Southwest Airlines stond vorige week in Houston op het punt van vertrekken toen er plotseling een vreemde boodschap over de intercom werd verspreid. “Wil degene die ons continu naaktfoto’s stuurt daarmee ophouden, anders moeten we terugkeren naar de gate”, sprak een stewardess door de microfoon.

Het leek te gaan om een passagier met onderbroekenlol. Een opkomende trend; het plagen van piloten door een afbeelding te versturen via de AirDrop-functie van een iPhone. Met die functie kunnen links, bestanden of afbeeldingen worden gedeeld met andere iPhones in de omgeving. Iemand besloot dus om de vliegers te verrassen met blootfoto’s, maar die kregen hem op deze manier niet omhoog. Het vliegtuig dan.

Crash

Het lijkt onschuldig, maar het afleiden van piloten vlak voor een vlucht is uiteindelijk gevaarlijk. Het kan bedoeld zijn als geintje, maar sommige unruly passengers maken er een sinistere praktijk van. Bij Rotterdam The Hague Airport werd vorige maand een 18-jarige man gearresteerd die een foto van een gecrasht vliegtuig naar het luchtvaartpersoneel stuurde.

Kort voor het opstijgen kregen de piloten dus plotseling een foto van een vliegtuigwrak te zien, wat niet lichtzinnig werd opgevat. “We zien dit als een bedreiging. Daarom is besloten de man aan te houden”, meldde de Marechaussee na afloop van het incident. De jongeman in kwestie is inmiddels op een zwarte lijst geplaatst bij de vliegmaatschappij.

Niet fucken met vliegers, is de algehele boodschap. Of het nu appetijtelijke plaatjes van schaars geklede mensen of gruwelijke beelden zijn, de bemanning zit er niet op te wachten. Het vliegtuig uit Houston is uiteindelijk veilig geland in New Mexico, zonder te zijn verstoord door pornoplaatjes.

Bizar
  • iStock, AVI stock