Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos en Dennis Schouten eisen geld van John de Mol: 'Getuigen gevonden'

Een nieuw hoofdstuk in de strijd tussen John de Mol en de heren van RoddelPraat.

Roddelpraat

Jan Roos en Dennis Schouten, bekend van het juicekanaal RoddelPraat, gaan geld eisen in de rechtszaak die John de Mol tegen de twee heeft aangespannen. Deze zaak draait om aantijgingen die de heren gemaakt hebben rondom vermeende mishandelingen door Johnny de Mol.

De zoon van John zou zijn ex Shima Kaes in 2015 in de Harbour Club in Amsterdam hebben mishandeld, zo berichtte Roddelpraat enige tijd terug. Getuigen van dat incident zouden volgens Schouten en Roos zijn afgekocht. Niet waar, aldus John de Mol. Roos en Schouten beweren nu getuigen van die kwestie te hebben opgesnord en gaan op hun beurt nu geld eisen van De Mol.

De Harbour Club-kwestie

Het voorval waar het om gaat, zou zich op 2 maart 2015 hebben afgespeeld in de Harbour Club in Amsterdam, waar Johnny de presentatie van het Edison-popgala voor zijn rekening nam. De Mol zou daar zijn ex Shima Kaes op die avond een vuistslag in haar gezicht hebben gegeven, aldus RoddelPraat.

Roos in de betreffende Roddelpraat-aflevering: "Johnny de Mol of John de Mol, alias familie De Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in de Harbour Club in Amsterdam in 2015 vijfduizend euro betaald. Honderdduizend procent waar. Geverifieerd, met bron en bewijs. (...) Ook de zoon van de eigenaar van de Harbour Club heeft vijf ruggen gekregen, want die was d'r ook bij, van de familie De Mol om z'n smoel te houden over dit incident."

Rectificatie

De aflevering viel, zo was te verwachten, niet in goede aarde bij familie De Mol. "De uitlatingen van de zijde van Roos en Schouten worden - voorzichtig geformuleerd - uitdrukkelijk door cliënt (John de Mol, red.) betwist en vinden voorts geen grondslag in enig feit", aldus de brief van advocaat Plasman aan Schouten en Roos.

Verder werd het duo gesommeerd om de betreffende uitzending offline te halen, voortaan niet meer te spreken over het incident en een rectificatie te plaatsen. Via een bodemprocedure wilde De Mol ook nog een financiële compensatie afdwingen voor de te geleden schade (aantasting van goede eer en naam).

De twee roddelkoningen zwichtten voor De Mol, zo bleek uit een bericht op hun site: "We hebben besloten om (deels) te voldoen aan de eis van John de Mol om een gedeelte van de uitzending (5 minuten) eruit te knippen en een rectificatie te plaatsen (maandag om 17:00 uur)."

Ook lichtten ze toe waarom ze hiervoor kozen: "Wij willen anderen niet in gevaar brengen. In een proces tegen een miljardair ben je kansloos. Wij hebben geen zin om iedere maand in de rechtbank te zitten."

Nieuw hoofdstuk

Dat bezoekje aan de rechtbank komt er dus toch. Echter krijgt deze wellicht een onverwachte wending met de nieuwe getuigen die de RoddelPraat-heren hebben gevonden. In de aflevering van woensdag 31 augustus maken Roos en Schouten meer bekend over de rechtszaak en nieuwe stappen in hun strijd tegen De Mol.

Entertainment
  • RoddelPraat
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl