Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos: 'In tegenstelling tot Dominique Weesie ben ik geboren met een ruggengraat'

Eerder maakten Roddelpraat-mannen Jan Roos en Dennis Schouten al bekend dat ze van plan zijn een nieuwe publieke omroep te starten. In gesprek met spreekbuis.nl licht Roos zijn plan toe én haalt hij vernietigend uit naar Powned.

Roddelpraat

Schouten en Roos runnen al een tijdje het juickanaal Roddelpraat, waarin ze allerlei sappige nieuwtjes en roddels over BN'ers het internet op slingeren. Misstanden rondom The Voice, de laatste belevenissen van Gordon, Famke Louise of Patty Patty Patty Brard en ga zo maar door. Dat doen de heren online, maar in de uitzending van woensdag 22 juni maakten ze bekend een kersvers en tegendraads plan te hebben bekokstoofd: het starten van een eigen publieke omroep.

De Nihilistische Omroep Roddelpraat gaat zich volgens Roos richten "op mensen die zeggen: Wat kan mij het rotten, gewoon lekker bier drinken." Nederlanders die werkelijk helemaal nergens om geven dus. In gesprek met spreekbuis.nl licht hij zijn plan verder toe.

'Powned, maar 1000 keer beter'

"We zullen met twee vingers in de neus het ledenaantal halen. Er wordt al gewerkt aan een beleidsplan en onze doelgroep, de nihilisten, wordt nog niet bediend door de NPO", aldus de ene helft van het Roddelpraat-duo. "Het wordt een enorm succes."

Hoe hij dat wil bewerkstelligen? Geen doel, geen ideologie of geloof en geen idee, legt hij uit. Het moet puur om vermaak draaien. Vermaak dat een beetje in de smaak valt van de doelgroep: grotendeels mensen die ook kijken naar Roddelpraat op Youtube.

Roos: "We zouden een nieuwe PowNed kunnen worden, alleen dan 1000 keer beter. Dus eentje die vermaakt, tegen heilige huisjes trapt en niet links is zoals de rest."

'Totaal ongeloofwaardig'

Dat Roos Powned als voorbeeld aanhaalt, is niet zo gek. Zowel hij als Schouten werkte voor de publieke omroep, die vroeger vooral bekendstond als rechts-populistisch en rebels. Powned is tegenwoordig qua insteek echter meer naar links opgeschoven en produceert volgens Schouten en Roos nu ongeveer hetzelfde als de andere publieke omroepen. Jan Roos noemt Powned dan ook "totaal ongeloofwaardig".

Omroepbaas Dominique Weesie, die door de Roddelpraat-heren steevast 'walgelijke man' wordt genoemd, is verantwoordelijk voor die ontwikkeling, zegt Roos. "Zo zal het bij ons nooit gaan", stelt hij, "want in tegenstelling tot Dominique Weesie ben ik geboren met een ruggengraat. Onze missie is geen missie, de koers zullen we altijd aanhouden."

Entertainment
  • Shownieuws, spreekbuis.nl, Roddelpraat
  • BrunoPress/Arjo Frank/Brunopress.nl