Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Paul de Leeuw wil niks meer met Vandaag Inside te maken hebben

De Leeuw is uitgebruld als tafelgast.

Paul de Leeuw klaar met VI

VI is even met vakantie. De eerste seizoenshelft zit erop en over ongeveer twee maandjes keren de heren weer terug op de buis. De tweede terugkeer van dit jaar, zullen we maar zeggen. Wie echter niet meer aan zal schuiven, ook niet na de zomerstop, is Paul de Leeuw. Dat liet de tv-maker weten in de podcast Dit komt nooit meer goed. Kortom, De Leeuw is uitgebruld bij VI.

Zoals werkelijk niemand ontgaan is, was de eerste seizoenshelft van het nieuwe programma van Genee, Van der Gijp en Derksen er niet eentje zonder ophef. Sterker: na de Akwasi-rel en de pruik van René veroorzaakte VI nog nooit eerder zo'n mediastorm. Allemaal door een aangedikte anekdote van 'De Snor'. Maar voormalig tafelgast Paul de Leeuw was er al eerder klaar mee, zo zei hij in Dit komt nooit meer goed.

'Kaars met vagina's opgestuurd'

In de podcast ging Paul in gesprek met Roos Schlikker, zelf ook voormalig VI-tafelgast. Zij besloot na de ophef rondom het kaarsverhaal haar functie in het programma op te zeggen. "Ik voel me hier heel ongemakkelijk bij", aldus Schlikker over wat er door Derksen gezegd is in de inmiddels beruchte uitzending. "Dat hoef ik niet te doen. Punt."

De journaliste onthult ook dat ze een hoop shit over zich heen kreeg nadat bekend werd dat ze stopte met het programma. Ze kreeg zelfs 'vagina's met kaarsen erin opgestuurd'. Dat, en het feit dat ze naar eigen zeggen 'de hele tijd voor hoer werd uitgemaakt', ging haar niet in de koude kleren zitten.

Zowel Paul als Roos schuiven dus niet meer aan bij VI. De Leeuw had die beslissing echter al gemaakt voordat Johan zijn kaarsverhaal live op tv deed. De presentator was er sowieso klaar mee.

'Ik wil er niks meer mee te maken hebben'

Dit omdat hij bang was 'in een moeras van meningen' terecht te komen en daarin zou worden meegetrokken. De Leeuw: "Soms dacht ik: wat zéggen ze nou? Dan wilde ik dat tegenspreken, maar dat was niet de bedoeling. ’Meningen zijn meningen."

Toch betekent het neerleggen van zijn functie niet dat hij zelf niet meer kijkt naar VI. Hij vermaakt zich nog steeds met 'die jongens', zegt hij. "Alleen, ik wil er niets meer mee te maken hebben", aldus de presentator. "Ik wil me er niet van distantiëren. Ik vind het zo moeilijk, omdat ik het er soms niet mee eens ben."

Entertainment
  • de Telegraaf, Dit komt nooit meer goed
  • www.brunopress.nl