Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen over mediaoptredens vriendin Peter R. de Vries: ‘Ik word er doodziek van’

Na de dood van Peter R. de Vries kwam Tahmina Akefi naar buiten met het nieuws dat zij en de misdaadverslaggever een relatie hadden. Sindsdien verscheen ze meerdere malen op tv om over haar relatie met Peter te praten, tot ongenoegen van sommige anderen, zoals Johan Derksen.

Johan Derksen over mediaoptredens vriendin Peter R. de Vries: ‘Ik word er doodziek van’

Tahmina Akefi heeft na de dood van Peter R. de Vries meegewerkt aan een korte documentaire over de misdaadverslaggever en haarzelf. Daarnaast heeft ze zich laten interviewen door het AD, nam ze de tijd om te spreken tijdens het proces over de moord op Peter R. de Vries en schoof ze gisteravond aan bij OP1 om haar band met de misdaadverslaggever nog een te bespreken. Daarbij vertelt ze uitgebreid over haar liefdesleven, tot ergernis van verschillende mensen - naar verluidt ook de ex-vrouw en kinderen van Peter en nu dus ook Johan Derksen.

Gisteren liet de voormalig profvoetballer in Vandaag Inside zijn mening over Akefi horen. “Daar word ik een beetje doodziek van, van die mevrouw. Ik vond die documentaire al stuitend met al die privé, intieme dingen naar buiten brengen waar de buitenwereld geen flikker mee te maken heeft.”

Show

Derksen ergert zich onder andere aan het feit dat Akefi vaak vertelt over het feit dat Peter R. de Vries vaak liefdesbriefjes voor haar schreef. “Nu zag ik een stuk in het AD en dan herhaalt ze dat nog steeds. Zij vindt zich wel heel erg belangrijk hoor. Ik weet niet of je rouw zo moet belijden. Ik vind het een beetje klef.”

De briefjes kwamen al naar voren in de documentaire die eerder dit jaar verscheen over de laatste jaren van Peter R. de Vries. Ook die viel niet in de smaak bij Derksen. “Ik heb ook met een heel naar gevoel toen naar die documentaire zitten kijken. Zij maakte er bijna een show van, van het overlijden van Peter. En ik heb de indruk dat de kinderen van Peter het ook niet helemaal appreciëren.”

Kinderen

De kinderen van Peter hebben niet gereageerd op de situatie rond Akefi. Ex-vrouw Jacqueline, die 35 jaar lang met de misdaadverslaggever was getrouwd, gaf wel een korte reactie. “Ik ga geen commentaar op de documentaire geven”, sprak zij. “Ik houd alles wat voor mij privé is in mijn hart”.