Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

18 cent per liter: manager tankstation ontslagen na foutje met benzineprijs

Je moet vandaag de dag net niet over een olifantenhuid beschikken om niet af en toe in janken uit te barsten bij het tanken, want wat is het toch allemaal peperduur geworden. Een aantal geluksvogels in de Amerikaanse staat Californië had het tegenovergestelde: de manager van een tankstation had daar de prijs voor een gallon benzine niet op $6,99 maar op 69 cent gezet. De brandstof was nog nooit zo goedkoop, maar de medewerker betaalde de hoofdprijs.

Tanken

Na een klein rekensommetje naar Europese maten kom je er achter dat de 69 cent per gallon neerkomt op zo’n 18 cent per liter. Op dit moment ligt de prijs voor een liter benzine in Nederland rond de tweeënhalve euro. Jaloersmakend goedkoop was het dus, in Californië.

Toen de prijzen bij het station in Rancho Cordova waren ingevoerd is de manager nietsvermoedend vertrokken. Ondertussen kregen voorbijgangers lucht van de extreem lage prijs en ontstonden er de hele dag rijen voor de pomp.

Ontslagen

De inmiddels voormalige manager van het tankstation meldt aan ABC News dat er die dag honderden mensen getankt hebben voor een schijntje en dat de vergissing de pomp zo’n 16.000 dollar heeft gekost. Hij is inmiddels voor de fout ontslagen. Hij is ook bang dat zijn voormalige werkgever naar de rechter stapt. Om die reden is hij nu zelfs een crowdfunding gestart voor de advocaatkosten.

“Ik heb ‘s ochtends de prijzen op de borden ingevoerd. De eerste twee gingen prima, maar de laatste is dus niet goed gelukt. Tja, het is mijn fout”, aldus de gevierde pechvogel.

Ook in Nederland werd onlangs gestunt met de literprijzen. Vanwege de enorme prijsstijging verzon TinQ in maart een ludieke actie bij een aantal tankstations. Om mensen te trekken werd een aantal dagen lang de benzineprijs van 20 jaar geleden gehanteerd. Daar konden mensen tanken voor één euro en zeventien cent.

Bizar
  • Pro Shots/<a href="https://www.proshots.nl/search.pp?sourceids=628">NL Beeld</a>