Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlander bekent meisje (7) en vrouw (61) in Duitsland te hebben neergestoken

Hij heeft zelf iemand op straat aangesproken en meteen schuld bekend.

neergestoken

In Stuttgart is een 24-jarige Nederlandse man opgepakt voor het neersteken van een 7-jarig meisje en een 61-jarige vrouw. De steekpartij vond plaats in een basisschool en de man heeft inmiddels bekend, aldus de Duitse politie.

Willekeurige slachtoffers

De twee slachtoffers liggen allebei nog zwaargewond in het ziekenhuis. Het meisje was met meerdere andere kinderen op de basisschool in Esslingen aanwezig, omdat ze meededen aan een vakantieprogramma. Volgens de politie werd zij willekeurig gekozen en kende de Nederlander haar niet. De 61-jarige vrouw greep in en wist de aanval te stoppen, maar raakte daarbij zelf ook zwaargewond. De Nederlander sloeg op de vlucht en werd verderop in Stuttgart aangehouden.

Zelf iemand aangesproken

De politie sluit uit dat er sprake was van een politiek motief. Het keukenmes dat de Nederlander bij de steekpartij gebruikte, werd in zijn huis in Esslingen gevonden. Kort voordat de man werd gearresteerd, heeft hij een voorbijganger gevraagd de politie te waarschuwen omdat hij verantwoordelijk was voor de steekpartij. Hij heeft zich bij de arrestatie niet verzet en wordt momenteel psychisch onderzocht. Hij wordt vastgehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Misdaad
  • NU.nl, NOS
  • Unsplash, Markus Spiske