doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Talpa-baas: 'Denk niet dat Johan Derksen nog over te halen is'

Vandaag Inside staat op losse schroeven. Derksen heeft namelijk aangegeven te kappen met het programma en inmiddels heeft ook Talpa-baas Paul Römer gereageerd op de kwestie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7fbd79dac img{#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7fbd79dac img{#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7fbd79dac img{#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c7fbd79dac img{#fig-628c7fbd79dac img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Derksen

Gisteravond liet Johan Derksen in een nieuwe aflevering van Vandaag Inside weten dat zijn werkgever Talpa excuses van hem had geëist. Het ging hierbij om het verhaal dat hij dinsdag vertelde. Hierin zei hij een kaars te hebben ingebracht bij een bewusteloze vrouw zo'n vijftig jaar terug.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

'Feitelijke onjuistheden'

Een dag later zwakte hij het verhaal al enorm af en stelde hij de vrouw nooit letterlijk met een kaars te hebben gepenetreerd. Hij had een duizend-uren-kaars (zo'n enorm groot en dik ding) naar eigen zeggen rechtop tussen haar benen gezet. De eerste versie van het verhaal had hij 'smeuïger' gemaakt en overdreven, zegt hij zelf.

De feiten klopten niet, zo verklaarde Johan Derksen later. Dat kwam volgens 'De Snor' omdat het om iets van vijftig jaar terug ging, evenals het feit dat het een spontane anekdote was en geen voorbereid verhaal. De ophef lijkt er echter niet minder op te worden, waardoor de toekomst van Vandaag Inside als programma onzeker is.

Excuses?

Donderdagavond was het de bedoeling geweest dat Johan Derksen zijn excuses zou aanbieden. Althans, dat stelde Talpa die middag. Talpa: "Onze conclusie is dat een welgemeend en oprecht excuus noodzakelijk is. De mannen delen die mening en hebben aangegeven dat zij dit vanavond live in het programma gaan doen."

Maar dat verliep iets anders dan de tv-producent voor ogen had. Want hoewel Derksen volledig de schuld van alle ophef op zich nam, liet hij zich niet pushen tot een uitgesproken 'sorry'. Derksen: "Aan wie moet ik mijn excuses aanbieden? Want ik heb niemand persoonlijk beledigd. Als Talpa Network zegt dat ik excuses moet maken, dan zeg ik: ik kap ermee."

'Lik mijn reet'

Genee en Derksen lieten de kijkers weten dat Talpa Network de toekomst van het programma laten afhangen van de manier waarop de heren aan tafel op de kwestie terug zouden komen. En of er excuses gemaakt zouden worden. "Nou, die beslissing neem ik daarvoor wel. Het is mijn schuld", liet Derksen daarop weten. "Mensen cancelen links en rechts anderen. Voor het eerst in mijn leven stel ik me kwetsbaar op en dat is totaal uit de hand gelopen. Als je één keer uitglijdt in al die jaren en iedereen over je heen valt, is er dus misschien geen plaats meer voor Johan Derksen."

Wat de analist vooral in het verkeerde keelgat schoot, is dat het voor hem voelde alsof hij in de uitzending 'een examen excuses maken' zat te doen. Daar had hij absoluut geen trek in. Of in zijn eigen woorden: "Lik mijn reet" en "Krijg het lazarus met je excuses, ik stop ermee."

En nu?

De toekomst van Vandaag Inside was dus al onzeker vanuit Talpa Network. Maar nu Derksen zelf de stekker uit zijn status als stamgast lijkt te trekken, is het nog onduidelijk of het programma voortgezet kan worden. Zo liet mede-gastheer Wilfred Genee al weten dat het programma dan wellicht maar ‘helemaal moet stoppen’. Van der Gijp sloot zich daar bij aan.

Inmiddels heeft ook Talpa-baas Paul Römer op de kwestie gereageerd. "Ik denk niet dat hij (Johan Derksen, red.) nog over te halen is", aldus Römer vrijdagochtend op NPO Radio 1. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent."

Is dit dan definitief het einde van Vandaag Inside? "Daar wordt vanochtend over gesproken, ik ga niet op die zaken vooruitlopen", stelt de Talpa-baas.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws