Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Hans Teeuwen vraagt tijdens show om coke, man in de zaal heeft wel wat

Die zag Hans waarschijnlijk zelf ook niet aankomen.

Hans Teeuwen

Hans Teeuwen staat eindelijk weer op het podium. Dit keer met een kakelverse show genaamd Nou lekker dan. De cabaretier kondigde de show op 29 januari 2020 al aan en speelde in maart van dat jaar zijn eerste try-out. En toen? Toen kwam corona. En met corona de maatregelen. Het gevolg was dat Teeuwens shows stuk voor stuk werden afgeblazen.

Coronatijd

De crisis en vooral de maatregelen lieten de Brabander niet onberoerd. Vanuit zijn huis slingerde Teeuwen diverse, vaak absurdistische filmpjes online. Maar ook video's waarin hij serieuze monologen hield met kritiek op de maatregelen en beleidspersonen als Ernst Kuipers.

Hij weigerde dan ook te spelen toen de theaters enkel en alleen weer opengingen voor mensen met een QR-code. "Gaan we nou echt met paspoorten werken?", zei Teeuwen in september 2021. "Moet je nou echt iets laten zien dat je gezond bent bij de ingang, om naar mij te kunnen komen kijken? Ik vind het écht niet goed voelen." De cabaretier had vooral het gevoel dat hij werd gebruikt door de regering om mensen onder druk te zetten zich toch te laten vaccineren. "Ik vind dat mensen dat zelf moeten weten (...) Ik krijg een ontzettend naar gevoel bij dat vaccinatiepaspoort."

Zakje coke

Goed, dat was toen. Inmiddels staat ook Hans gelukkig weer op het podium en kan hij eindelijk los met zijn nieuwe show Nou lekker dan. Zo ook afgelopen week. En tijdens zijn optreden gebeurde er direct iets dat her en der wat stof deed opwaaien op Twitter.

Een van de acts binnen de voorstelling, is een liedje over coke. Wanneer de komiek na afloop van het nummer zijn publiek vraagt of iemand nog wat bij zich heeft, blijkt dat inderdaad zo te zijn. De beste man loopt richting het podium en overhandigt hem een zakje cocaïne. "Oh ja heeeeeeej!", reageert Teeuwen enthousiast, waarna het publiek klapt. "Wat een avond!", zegt hij tot slot, terwijl hij nog met het zakje in zijn hand weer het podium op loopt.

'Daar heb ik echt wel moeite mee'

Maar niet iedereen is enthousiast over het voorval, zo blijkt achteraf op Twitter. De ook bij de show aanwezige acteur, zanger en schrijver Jon van Eerd plaatst na afloop een afkeurende tweet. "Hans Teeuwen vraagt in zijn theatervoorstelling of er iemand Coke bij zich heeft. Hele zaal klappen als iemand een zakje aanbiedt", aldus Van Eerd. "Noem mij maar een ouwe lul, maar heb daar toch echt wel moeite mee.

Onder zijn bericht krijgt de acteur wat bijval van mensen die het voorval ook te ver vinden gaan. "Hans Teeuwen hoort niet in een theater een optreden te verzorgen", reageert iemand. "Teeuwen gaat al jaren te ver", aldus ene Peter. Weer een ander kan zich totaal niet vinden in het commentaar en schrijft juist: "Nee joh hij was geweldig weer vandaag."

Kortom, de meningen zijn verdeeld. Feit is in ieder geval wel dat het liedje over coke met deze onverwachte wending een extra dimensie kreeg. En Hans Teeuwen? Die is terug van weggeweest.

Entertainment
  • Shownieuws, Twitter
  • www.brunopress.nl