doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wie is Dorien Rose Duinker, de vriendin van Willem Engel?

Playboy-model, Angelina Jolie-lookalike, complotdenker en nog veel, veel meer…
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9ade1 img{#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9ade1 img{#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9ade1 img{#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9ade1 img{#fig-6484b7ad9ade1 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Wie is Dorien Rose Duinker, de vriendin van Willem Engel?

Heel Nederland heeft recent met verbazing gekeken naar de arrestatie-video van Willem Engel. De meeste aandacht ging natuurlijk naar de man in beeld, die met een soort bizarre gespeelde verbazing in de boeien werd geslagen. En hoewel we begrijpen dat de dansleraar gone corona-scepticus nieuwswaardig genoeg is, waren wij vooral geïnteresseerd in de persoon aan de andere kant van de camera, want dat is misschien nog wel een kleurrijker figuur. Mogen wij u voorstellen aan: Dorien Rose Duinker.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dorien Rose wie?

Dorien Rose Duinker, geboren te Haarlem op 14 november 1983 (maar opgegroeid in Hong Kong), heeft een leven dat we alleen maar als ‘uniek’ kunnen bestempelen. In haar jeugd raakte ze geïnteresseerd in theater, maar na het afmaken van haar opleiding koos ze er voor om modellenwerk te gaan doen. Dankzij haar bloedmooie uiterlijk - Dorien Rose werd in 2005 uitgeroepen tot de eerste Nederlandse Playmate van het jaar en in 2009 tot succesvolste Nederlandse Playmate ooit - ging haar carrière als een raket. Ze was het paradepaardje van REVLON en Lingeriemerk SAPPH, waarvoor ze wereldwijd op gigantische billboards stond. Daarnaast is ze meer dan 50 keer te zien geweest op de covers van tijdschriften als Glamour, Elle, Cosmogirl, Elegance, Marie Claire en - jawel Panorama.

Hoe kennen wij Dorien Rose?

Begin februari 2008 was Nederland - en wij als misdaadblad uiteraard ook - in de ban van Joran van der Sloot. De jonge crimineel uit Arnhem was net te zien geweest in een twee uur durende uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, waarin hij vertelde over de verdwijning van Natalee Holloway. Het stond uiteraard in woord en beeld op onze cover, maar de aandacht van de mensen die destijds de Panorama in de bus kregen, zal ongetwijfeld meteen ergens anders door in beslag zijn genomen. Op de voorplaat stond namelijk een levensgrote foto van een bloedmooie (topless) Dorien Rose Duinker.

@media (max-width: 680px){#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b478 img{#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b478 img{#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b478 img{#fig-6484b7ad9b478 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Dorien Rose als Moordwijf op onze cover.

Waarom? Nou, dat verkoopt natuurlijk goed, met zo’n vrouw op de cover, maar dat was niet de enige reden. Dorien was namelijk een ander carrièrepad ingeslagen en speelde op dat moment in de succesvolle film Moordwijven, samen met namen als Bracha van Doesburgh, Sanne wallis de Vries en Pierre Bokma.

En toen verdween ze uit beeld?

Zeker niet. De rol in Moordwijven was het begin van een korte, maar redelijk succesvolle tijd als actrice, waarin Dorien Rose onder andere rollen aan de haak wist te slaan in de films Amsterdam Heavy en Dans met de Duivel. Daarnaast kwam ze voorbij in series als Voetbalvrouwen, Shouf Shouf! en Gooische Vrouwen.

Ook buiten de filmwereld kwam het model steeds vaker in de spotlights te staan. In 2009 begon Dorien als sidekick van Giel Beelen in zijn radioprogramma Nachtegiel, dat hij tot 2013 presenteerde bij 3FM. Verder werkte ze als presentatrice bij TMF en MTV, was ze te zien in videoclips van Lange Frans, Di-rect en Fedde le Grand, verscheen ze in leaders van de tv-programma’s Dennis vs. Valerio en Gordon over de Vloer en maakte ze samen met twee anderen onder de naam P3 zelfs een nummer 1-hit in de top 100 met de single P.O.W.N.E.D. in samenwerking met GeenStijl.

Zoals vele andere bekende Nederlanders begon Dorien zich ook in te zetten voor het goede doel. Als vrijwilliger werkte ze fanatiek mee bij World Animal Protection (vroeger bekend als WSPA). Voor die organisatie nam ze zelf ook de camera in handen en begon ze te werken als filmmaker. Voor het eerst kwam de activist in haar naar boven. In 2018, nadat ze meegedaan heeft aan Temptation Island VIPS, vertelt ze in een interview dat ze kleding verkoopt om geld in te zamelen voor de dierenrechtenorganisatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Temptation Island?

Ja, op dat moment is Dorien een ander wereldje ingedoken. Ze verschijnt een paar keer in reality-programma’s en lijkt op een aardig lucratief influencer-leventje te leiden. Op Instagram plaatst ze van tijd tot tijd foto’s waarop ze verleidelijk de camera in kijkt, terwijl ze verschillende merkproducten aanprijst. Ook plaatst ze af en toe een plaatje vanuit de Gazebo Mansion op Ibiza, de woning van Eric Schaay.

In zijn Playboy Mansion-achtige paleisje (de kamers in het huis zijn ladies only) stroomt het over van de aantrekkelijke influencer-dames. Aan Playboy vertelt Schaay in 2020 dat meerdere (oud-)Playmates er graag geziene gasten zijn, waaronder dus Dorien Rose. Ze is één van de favoriete logées van de vastgoedkoning. Ook andere beroemdheden blijven er weleens een tijdje hangen. Neem bijvoorbeeld Famke Louise, die op het moment van het Playboy-interview in de belangstelling staat vanwege haar deelname aan de controversiële Instagram-actie #ikdoenietmeermee.

@media (max-width: 680px){#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b8ca img{#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b8ca img{#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b7ad9b8ca img{#fig-6484b7ad9b8ca img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Dorien Rose (rechts) bij Eric Schaay op het balkon van zijn Gazebo Mansion.

Net Als… Dorien Rose?

Juist ja. Die zet op 5 mei 2020 (die datum heeft ze bewust uitgekozen) plotseling een muur tekst op haar Instagram waarin ze zich uitspreekt tegen het coronabeleid. Bij het verhaal plaatst ze een foto waarop ze naakt - op een groot kartonnen bord na - in de camera staart. ‘Stripped from freedom’ staat er in koeienletters opgeschreven.

Vanaf dat moment gaat het snel. Nog geen week na het eerste bericht plaatst Roos een foto van zichzelf met een stop de lockdown-shirt aan. Ze schrijft er wederom een lang protest tegen de coronamaatregelen bij, ditmaal in het Nederlands. In de tekst heeft ze het over ‘dubieuze, corrupte mensen achter de nieuwe wereld orde’ en klaagt over de stand van zaken in de medische wereld. Haar account krijgt daarna een steeds activistischer karakter. Dorien plaatst grote galerijen waarin ze foto’s van zichzelf afwisselt met corona-sceptische video’s, uitspraken en nieuwsartikelen.

Ergens in die periode ontmoet ze haar nieuwe partner, Willem Engel. Twee jaar daarvoor stapte Dorien in Las Vegas in het huwelijksbootje met een Marokkaanse vrouw, maar die relatie liep op de klippen. “Het is klaar. Ik heb me vergist”, vertelde ze daarover aan Shownieuws. “Ik heb geen bewijs van dat ze is vreemdgegaan, maar ik vertrouw haar in ieder geval niet.”

Maar ze heeft wel vertrouwen in Willem Engel?

Jazeker, het volste vertrouwen zelfs. Dat blijkt wel uit een interview dat ze in september 2020 geeft aan Trouw. Daarin vertelt ze dat zij en Engel in een appgroep zitten waarin mensen informatie over het coronavirus delen. “Dat zijn echt niet allemaal complotgekkies, er zitten ook wetenschappers en artsen in”, vertelt Dorien Rose.

Als het model gevraagd wordt of de informatie die daarin gedeeld wordt wel betrouwbaar is, geeft ze een bijzonder antwoord: “Vooral de artsen en wetenschappers delen dit soort artikelen in de groep. En Willem weet alles. Ik ga niet alle bronnen van die berichten onderzoeken, maar het komt zeker niet van de mainstreammedia. Het is goed mogelijk dat sommige berichten nepnieuws zijn, maar nu wordt dit soort nieuws genegeerd door de klassieke media en die zouden het juist moeten onderzoeken.”

Willem weet alles, dus. En daarmee doelt ze mogelijk niet alleen op zijn kijk op het coronavirus, maar ook op een breed scala aan andere onderwerpen. Op haar Twitter-account begint ze in 2021 zeer actief te berichten over allerlei onderwerpen. Ze schrijft over ‘de hoax global warming’ de ‘new world order’ en recent over ‘de manier waarop we worden voorgelogen over Oekraïne’.

Willem Engel gearresteerd

En dan wordt haar partner plotseling in de boeien geslagen. Op het Twitter-account van Dorien Rose verschijnt plotseling een video van de arrestatie. Vanaf dat moment gaat het allemaal vrij snel. Willem Engel moet voor de rechter-commissaris verschijnen en krijgt te horen dat hij twee weken in voorarrest moet. Ondertussen start Dorien Rose de actie #freewillemengel met de hoop om hem weer vrij te krijgen. Het OM laat weten dat ze onderzoek doen naar Willem Engel. Hij wordt verdacht van opruiing, maar Dorien ziet dat anders. “Welkom bij de politiestaat der Nederlanden”, schrijft ze onder een video van haar vriend. “Als mensen het systeem door hebben worden ze opgesloten.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws