Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

 Johan Derksen over Thierry Baudet en Willem Engel: ‘Gevaarlijke gekkies’

Gisteren werd Viruswaarheid-voorman Willem Engel in de boeien geslagen. Een goede vangst, aldus Johan Derksen.

 Johan Derksen over Thierry Baudet en Willem Engel: ‘Gevaarlijke gekkies’

Het nieuws van de dag was gisteren toch wel de arrestatie van Willem Engel. De leider van Viruswaarheid wordt verdacht van opruiing door het plaatsen van coronagerelateerde berichten op social media. Nadat 22.581 mensen collectief aangifte deden, werd er een onderzoek gestart door het Openbaar Ministerie. Het resultaat van die actie was - tot grote vreugde van Johan Derksen - de arrestatie van Engel.

Doofpot

Volgens de voetbalanalist is het namelijk niet onterecht dat het hoofd van Viruswaarheid wordt opgepakt. Hij verdient het volgens Derksen - net als Thierry Baudet - om in de doofpot gestopt te worden. “Weet je wat een groot nadeel is in dit land: deze twee krijgen onevenredig veel aandacht in de media”, sprak Derksen tijdens de uitzending van gisteravond. “Die kunnen zich maximaal profileren, want alle journalisten vinden het toch wel spannend, want ‘die hebben teksten’.”

Politiek Inside

Ook op het feit dat Forum voor Democratie - nota bene de partij waar Derksen zich in het verleden bij aansloot - meer zetels heeft dan in de voorgaande gemeenteraadsverkiezingen, vindt de voetbalanalist ook geen prettig idee: “Ik vind het onbegrijpelijk dat Forum groeit. Ze hebben zelfs de meeste leden - of Baudet zet gewoon allemaal namen erin van mensen die helemaal geen lid zijn. Ik kan me niet voorstellen dat een weldenkend mens daar nog bij wil horen."

Ten slotte dook Derksen nog even op de extra inkomsten van Baudet, waarmee de politicus recent nog in het nieuws kwam. “Ik ben nu wel benieuwd - als hij niet z’n neveninkomsten gewoon keurig bekendmaakt - of ze hem echt schorsen.”

Entertainment
  • Pro Shots, BrunoPress