Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Willem Engel opgepakt voor opruiing

De politie Rotterdam heeft Viruswaarheid-hoofd Willem Engel in de boeien geslagen.

Willem Engel opgepakt voor opruiing

Willem Engel is volgens het AD vanochtend opgepakt voor door de politie in Rotterdam. De dansleraar en oprichter van actiegroep Viruswaarheid wordt verdacht van opruiing door het plaatsen van coronagerelateerde berichten op social media.

Het Openbaar Ministerie wil nog niet bevestigen dat het om Willem Engel gaat. Zij geven alleen aan dat er een 45-jarige man is aangehouden. Volgens jurist Jeroen Pols, die ook actief is bij Viruswaarheid, gaat het inderdaad om Engel. “Het klopt, het zat er aan te komen als je kritiek hebt op het coronabeleid. Wat kunnen we verder doen? Ik denk dat ze hem vasthouden tot aan het proces.”

Aangifte

In januari van dit jaar werd er massaal aangifte gedaan tegen Willem Engel, na een oproep van Norbert Dikkeboom. In totaal zetten 22.581 mensen hun handtekening onder de collectieve aangifte. Dat burgerinitiatief heeft uiteindelijk tot de aanleiding van de Viruswaarheid-voorman geleid. "Naar aanleiding van meerdere aangiftes startte de politie Rotterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie een oriënterend onderzoek”, schrijft het OM in een persbericht. “Op basis van de eerste uitkomsten van dit onderzoek naar het handelen van de verdachte is besloten tot aanhouding over te gaan."

Engel wordt komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuws
  • BrunoPress