Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Famke Louise wint zaak tegen Roddelpraat: 'Het is nu officieel verboden om iemand een 'achterlijk wijf' te noemen'

De heren van het Youtube-kanaal moeten de uitzending over de vrouwelijke rapper/zangeres offline halen en een rectificatie plaatsen op hun website.

Famke Louise

Gister was het zover: de dag van de rechtszaak die Famke Louise tegen de heren van Roddelpraat - Jan Roos en Dennis Schouten - had aangespannen. Het oordeel: de rechter stelt de zangeres op alle punten in het gelijk. Dit betekent dat het 'juice-kanaal' zowel de aflevering over haar offline moet halen als de boel moet rectificeren in een bericht op de website.

Kijkers lappen kosten

Daarnaast draait het duo Schouten en Roos op voor alle gemaakte kosten van beide partijen; een slordige 27.000 euro. Een groot deel daarvan hebben de heren echter al bij elkaar geharkt middels een speciaal hiervoor in het leven geroepen crowdfundactie. De teller staat op moment van schrijven al op 21.336 euro.

"En dat voelt heel goed. Want wat een solidariteit. Wat een liefde", zo valt te lezen in een bericht op roddelpraat.nl. "En wat een middelvinger naar Famke Louise (achterlijk wijf) en de scheve rechtsstaat."

De zaak

De reden dat de zangeres de heren voor de rechter sleepte, was een Roddelpraat-uitzending rondom haar persoon. In de aflevering werd een 'gelekt' liedje van Famke Louise afgespeeld. In het nummer haalt de zangeres flink uit naar Ali B. en na het horen van de teksten wordt er gespeculeerd over dat Famke Louise door de rapper zou zijn misbruikt.

En dat mag niet, vindt de rechter. Zowel het laten horen van het onuitgebrachte nummer als het aan de hand van de songtekst suggereren dat Famke Louise zou zijn misbruikt door de voormalig Voice-coach bestempelt de rechter als 'onrechtmatig'. Zij concludeert dan ook dat er sprake was van 'auteursrechtinbreuk' en 'onrechtmatig handelen'.

Roddelpraat moet volgens het oordeel rectificeren en de gemaakte kosten vergoeden. Famke Louise heeft op Instagram laten weten blij te zijn met de uitspraak. "Ik heb eerder zelf de beschuldigingen van Roddelpraat ontkracht in een korte video, maar hierbij zeg ik het opnieuw: ik be niet de vrouw uit de BOOS-uitzending rondom The Voice-misstanden. Ik ben niet misbruikt door Ali B."

'Achterlijk wijf'

Op de website van Roddelpraat wordt de uitspraak 'bizar' genoemd. Uit dat bericht: "Al in de rechtbank was duidelijk dat de rechter op de hand van Famke Louise was en dus veroordeelde ze Dennis en Jan voor werkelijk alles wat de advocaat van het rappertje maar opwierp. MC Radboudje (advocaat, red.) was tegen zoveel vrouwelijk geweld kansloos", aldus de woorden op roddelpraat.nl.

"Sterker nog: het is nu officieel verboden om iemand een “achterlijk wijf” te noemen. Terwijl het stikt van de achterlijke wijven in BN’erland en in de rechtspraak."

'Dan sta je denk ik al 25 - 0 achter'

Eerder verschenen Roos en Schouten al voor de camera van Boulevard om te reageren op de uitspraak. "We zijn verdrietig en teleurgesteld", begint Roos. "Ik zag het al aankomen dat we zouden verliezen, want we kwamen daar binnen en toen keek die mevrouw (de rechter, red.) al zo (Roos trekt zuur gezicht, red). Haar eerste zin was 'Juice-channels vind ik rommel, dat kijk ik niet.' Ja, dan sta je denk ik al 25 - 0 achter."

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl