Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Dennis Schouten: 'Ali B vond ik altijd al een nepperd'

Dennis Schouten: 'Ali B vond ik altijd al een nepperd'

Hij werd mega-bekend als het brutaaltje van PowNed en was er medeverantwoordelijk voor dat die omroep het vereiste aantal leden haalde om te mogen blijven bestaan. Daarna werd Dennis Schouten (26) afgeserveerd door meerdere media. Panorama zocht de presentator van het succesvolle internetprogramma Roddelpraat op voor een ontwapenend gesprek. “Stel dat mijn mediawerk niks meer wordt, dan ga ik misschien wel in de kaaskraam van mijn vader staan.”

Dennis, in het onlineshowbizzprogramma Roddelpraat van Jan Roos en jou gingen jullie als eerste diep in op de escapades van Ali B. Na jullie volgde het online-programma BOOS met aantijgingen over hem met betrekking tot The Voice of Holland. Is het belangrijk voor jou dat jullie de eersten waren?

“Het geeft wel cachet aan ons programma. Dat we het niet voor niets doen. Voor de rest denk ik dat al dit soort misstanden vanzelf wel ergens komen bovendrijven in dit huidige landschap van sociale media en online-juicechannels. Iedereen heeft alle vrijheid om alles te komen outen, mits het waar is natuurlijk. Toen uit onze informatie bleek dat Ali B een vreemdganger slash drugsgebruiker is en we daar goede bewijzen voor hadden, leek ons dat interessant genoeg om te brengen.”

Is het zo dat BN’ers niks meer kunnen flikken door programma’s als Roddelpraat en jullie collega-juicechannels?

“Vroeger was voor artiesten die iets flikten, de kans echt klein dat het uitkwam. Sinds de komst van sociale media is dat al heel heftig geworden, omdat iedereen overal op kan reageren. Met de komst van de onlinekanalen is de kans heel groot dat ongure dingen naar buiten komen.”

Over ongure dingen gesproken: is jouw mening over Ali B veranderd sinds de uitzending van BOOS waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting?

“Nee, ik vond hem altijd al een nepperd die zich voordoet als een personage dat mensen graag willen zien, maar wat hij helemaal niet is. Ik hou daar niet van, blijf gewoon dicht bij jezelf.”

Er heerste al geen lekker beeld over Ali B, maar door jullie openbaringen over zijn overspel is hij wel verder het trappetje afgetuimeld.

“Hij zal het heus niet tof vinden wat wij over hem openbaarden, maar ik voel bij hem ook wel enige berusting. Als je zo vaak vreemdgaat als hij, dan weet je vrouw het allang. En dan denk ik dat je vrouw het toestaat. Overigens ging ons nieuws toen alleen maar over vreemdgaan en drugsgebruik; nu wordt hij ook nog verdacht van verkrachting en aanranding. Daar hadden wij geen aanwijzingen voor. Mijn advies aan Ali B zou zijn om nooit meer een stap in Nederland te zetten. Niet alleen zijn carrière is over, maar als mens is hij ook klaar. De hele wereld walgt van hem, net als van Marco Borsato. Dat is veel erger dan dat je carrière over is. Zelfs al gaan ze emigreren, dan krijgen ze er in hun nieuwe woonomgeving gauw genoeg lucht van wie ze zijn. En dan ben je een smerige man in een ander land, dat lijkt me ook geen pretje.”

Iedere uitzending van Roddelpraat wordt zo’n 500.000 keer bekeken. Ben je trots op die geweldige cijfers?

“Ja, tuurlijk. Het gaat hartstikke lekker met ons kanaal. Dat komt natuurlijk vooral doordat we een paar keer een goed verhaal hebben gehad. Eerst met Marco Borsato die aan jonge meisjes zou hebben gezeten, toen Ali B die vreemdging en drugs bestelde. Mensen willen gewoon graag iets interessants, iets smeuïgs horen.”

Hoop je dat dit onlinesucces een opmaat voor je is naar een terugkeer op televisie?

“Ik heb geen vurige wens om terug te keren op tv, maar ik zou ook geen nee zeggen tegen alles. Het zou wel echt bij me moeten passen. In ieder geval is het niet zo dat ik ten koste van alles terug zou willen op de buis. Dat hoeft ook helemaal niet, want we zijn hartstikke lekker bezig zo.”

Kun je leven van Roddelpraat?

“In het begin natuurlijk niet, maar wij hoeven ons intussen niet meer druk te maken.”

We lezen zelfs op internet dat je een Porsche 718 Cayman hebt gekocht, een model uit 2018 ter waarde van 84.995 euro.

“Ik had dat liever wat onder de pet gehouden omdat ik geen zin heb in gekke taferelen op de snelweg of bij het tankstation, maar het stond inderdaad al op internet. Het verhaal erachter is, dat mijn vader een erfenis had gekregen en de wens had om één keer in zijn leven een dikke auto te kopen. Ik heb toen mijn Mercedes verkocht; met dat geld en de erfenis hebben we een Porsche en een VW Golf gekocht. We rijden er wisselend in. Mijn vader en ik zijn erg van het delen; we hebben nog net niet elkaars kleren aan.”

'Mijn advies aan Ali B zou zijn om nooit meer een stap in Nederland te zetten. Niet alleen zijn carrière is over, maar als mens is hij ook klaar.'

Ben je fulltime bezig met Roddelpraat?

“Tja, wat is fulltime? De ene dag zijn we aan het opnemen en monteren, dan ben je zo twaalf uur kwijt. En op een andere dag besteed ik drie uur aan de website; het verschilt per dag hoeveel uur ik werk. Maar ik doe er geen andere dingen naast.”

Als je eens terugkijkt naar 2021, wat waren de belangrijkste dingen die jullie met jullie kanaal hebben bereikt?

“Waar Jan Roos en ik het meest trots op zijn, is dat we in een jaar tijd zoveel kijkers aan ons hebben weten te binden. En dat we volledig onafhankelijk kunnen zijn. Het kanaal is natuurlijk ontstaan doordat we beiden geen werk meer hadden en dat de media ons niet meer zagen zitten omdat we te veel een eigen mening hebben. Dat we ervan kunnen leven, dat veel mensen het mooi vinden en dat het echt een community is geworden, dat zijn onze belangrijkste wapenfeiten van het afgelopen jaar. Natuurlijk kijken we ook tevreden terug op sommige nieuwtjes die we brachten. Dat Marco Borsato met zijn handjes aan jongere meisjes zit, ging al langer rond, maar niemand durfde het te brengen. Wij zeiden het als eerste, met alle risico’s van dien. Het had verkeerd kunnen uitpakken voor ons, dan hadden we gehangen en was het misschien einde Roddelpraat geweest. Maar na onze berichtgeving deed iemand aangifte tegen Borsato, toen zaten wij veilig. En daarna durfden andere media er ook over te berichten.”

De nieuwste Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Jullie hebben Wilfred Genee ook flink te grazen genomen. En dat terwijl jij hem in 2020 nog hebt geholpen de Gouden RadioRing te winnen.

“Wilfred heeft mij lelijk laten vallen. Ik werkte voor zijn radioprogramma Veronica Inside en ik ben zelf heel loyaal. Dat verwacht ik dan ook van anderen, maar helaas is Wilfred een smeerlap. We konden het eerst goed met elkaar vinden, totdat de zenderbaas van Veronica vond dat ik moest stoppen met Roddelpraat, anders mocht ik niet meer voor Veronica werken. Ik wilde niet stoppen, dus ik vloog eruit en Wilfred liet het maar gewoon gebeuren. Bovendien heeft hij me genaaid op de radio. Ik had hem in vertrouwen verteld dat ik om medische redenen had moeten stoppen bij Expeditie Robinson, maar niemand mocht dat nog weten omdat de uitzendingen nog niet eens waren begonnen. Wilfred heeft het doodleuk op de radio verteld, wetend dat ik daardoor veel gedoe zou krijgen met RTL. Dan ben je gewoon een klootzak. Dat ik dingen te weten kwam over Wilfreds vreemdgaan, daar heb ik persoonlijk veel lol om gehad; ik ben wel een beetje een rancuneus type. Ik kon melden dat Wilfred twee jaar lang een affaire heeft gehad met presentatrice-actrice Laurien Verstraten, terwijl Wilfreds vrouw Lily van niets wist. Laurien huurde een appartement van Wilfred, maar ze doken ook met elkaar de koffer in. Dat hebben we dus gemeld in Roddelpraat. Niet chic misschien, maar hij gooit mij voor de bus, dan ben ik geen haar beter.”

Nog een reactie gehad van Genee?

“Neuh, dat is over het algemeen wel zo: als je iets negatiefs over iemand roept in de media, hoor je nooit meer iets terug van diegene. Hoeft ook niet.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • Clemens Rikken