Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: ‘Perfecte’ hattrick tijdens vrouweninterland, helaas wel in het verkeerde doel

Gevalletje slecht richtingsgevoel of gewoon slechte karma?

kunstgebit

Het is de droom van menig voetballer: er drie inknallen op interlandniveau, vervolgens onder luid gejuich onthaald worden door een uitzinnig publiek en op handen gedragen worden door je teamgenoten. Maar, zo ontdekte de Nieuw-Zeelandse voetballer Meikayla Moore, dan moet je ze er wel aan de juiste kant inschieten.

Perfecte hattrick

De voetballer, die in de Engelse competitie voor Liverpool speelt, trakteerde het publiek op drie momenten van pure afschuw. Dit deed ze door de bal drie keer in 35 minuten in eigen doel te werken. En dit was niet zomaar een hattrick: Moore kreeg het voor elkaar om een zogeheten ‘perfecte’ hattrick te scoren.

Een perfecte hattrick bestaat uit een doelpunt met links, één met rechts en één met het hoofd. Normaal gezien een enorm gewaardeerd staaltje voetbalkunst, maar in dit geval was het naar de VS afgereisde Nieuw-Zeelandse publiek er toch net wat minder blij mee. Zij konden hun ogen niet geloven toen hun landgenoot de wedstrijd op deze spectaculaire manier verknalde.

Gewisseld

Bondscoach Jitka Klimkova had genoeg gezien. Na 40 minuten spelen werd Moore gewisseld. Stiekem zijn we benieuwd of ze er nog meer had kunnen scoren, had ze langer op het veld gestaan. Haar teamgenoten konden de achterstand helaas niet inlopen: de wedstrijd eindigde in een 5-0 winst voor hun tegenstander, het vrouwenelftal van de Verenigde Staten.