Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lil' Kleine veroordeeld tot 120 uur taakstraf wegens zinloos geweld

De rapper is door de rechtbank in Amsterdam schuldig bevonden aan mishandeling.

Lil' Kleine

Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine, is samen met een 49-jarige man en een 51-jarige man uit Boxtel veroordeeld voor mishandeling. Het drietal heeft op 7 december 2019 een onbekende man aangevallen, aldus het oordeel van de rechters. Scholten heeft een taakstraf opgelegd gekregen van 120 uur, net als medeverdachte Arnold H.. De derde verdachte Peter S. moet een maand brommen in de cel, omdat hij het geweld zou hebben aangejaagd die bewuste avond in de club.

Geen van de veroordeelden was aanwezig in de rechtbank. Enkel de advocaat van het slachtoffer was er om het oordeel van de rechtbank aan te horen. De rechters benadrukten daarin dat het geweld 'nutteloos' was. Toch hebben zij geen gehoor gegeven aan de eis van het OM om de rapper en Arnold H. ook nog een voorwaardelijke celstraf op te leggen. Het blijft dus bij 120 uur 'schoffelen' of 'papier prikken langs de A10'.

Wat is er die avond gebeurd?

Het slachtoffer, een 28-jarige man, zou in de Amsterdamse Club Olivia tegen Jamie Vaes, de vriendin van Kleine, aangestoten zijn. De artiest en de twee andere mannen reageerden daarop met agressie.

Toen de 28-jarige later naar buiten ging, liep hij Lil’ Kleine en de twee andere mannen opnieuw tegen het lijf. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen vastgepakt, geschopt en in zijn gezicht gestompt. Nadat hij op de grond viel, werd er nog meerdere keren tegen hem aan geschopt.

Tijdens de rechtszaak werden opnames van beveiligingscamera’s getoond. Daarop was te zien dat zowel de twee mannen als Lil’ Kleine zelf schoppende bewegingen maken tegen het slachtoffer op het moment dat hij op de grond ligt.

De rechtbank: "Alle drie hebben geweld gebruikt. Dat blijkt uit het relaas van het slachtoffer, verschillende getuigen en de beelden van de camera’s."

'Zinloos geweld'

Reden voor het geweld in de club, zou volgens de advocaten van de verdachten het gedrag van het slachtoffer zijn geweest. Volgens hen viel hij de vriendin van Lil' Kleine in beschonken toestand lastig. Tot tweemaal toe. De rechters zijn echter van mening dat de agressie ook in dat geval niet te verdedigen valt. Zij kwalificeren het de daden van Lil' Kleine en de twee andere mannen dan ook als 'zinloos geweld'.

In welke vorm Lil' Kleine zijn taakstraf zal voldoen, is niet bekend.

Nieuws
  • De Telegraaf
  • Harold Versteeg/Brunopress.nl