Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beschuldigde Voice-regisseur: 'Het grappige is dat 12 jaar geleden niemand dit raar vond'

De regisseur van The Voice of Holland ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. "We bekijken nu alles met het vergrootglas van 2022 en alles is zo krampachtig."

The Voice

De dag waarop de BOOS-uitzending over The Voice of Holland online kwam, ligt alweer even achter ons, maar de statements van betrokkenen druppelen nog altijd binnen. Zo ook een reactie van de regisseur die in de documentaire van Tim Hofman door vijftien vrouwen werd beschuldigd van seksueel ongepast gedrag binnen het talentenprogramma.

In het AD doet hij zijn verhaal en bestempelt hij zijn manier van doen vooral als "amicaal". Dat was volgens de regisseur echter "nooit een probleem".

'Zo onrechtvaardig'

"Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: ‘Kom op hoor, je moet wel op televisie’", legt de regisseur uit. "Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was."

Hij noemt het dan ook "onrechtvaardig" dat zijn manier van doen vandaag de dag als ongepast gezien wordt. "Echt. Ik kan er gewoon niet bij."

'Lekker bezig'

In het interview geeft de regisseur toe dat zijn gedrag wel degelijk opviel. Zijn directe collega's spraken hem er weleens op aan. "Mijn editors zeiden nog: ‘Martijn, jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat?’ Toen zei ik: ‘Ja, misschien wel’. Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe te veel."

Een aantal keer vergelijkt hij de situatie van nu met hoe het vroeger was vroeger. De regisseur vindt dat "alles zo krampachtig" is geworden in 2022. Als voorbeeld noemt hij het feit dat er vroeger nog gewoon gezoend werd als men afscheid van elkaar nam.

Aangifte

In totaal maakten vijftien vrouwen melding van 'ongewenste handtastelijkheden en het maken van seksuele opmerkingen' door de Voice-regisseur. Inmiddels is bekend dat er in ieder geval een oud-deelneemster aangifte tegen hem heeft gedaan. Regisseur Martijn wordt in de BOOS-uitzending niet met naam en toenaam genoemd "omdat het geen publiek persoon is", aldus de redactie van het programma.

Nieuws
  • AD, Metro
  • www.brunopress.nl