Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uitzending BOOS met The Voice-onthullingen online, kijk 'm hier

Nadat alle schandalen rond The Voice dagenlang de media gedomineerd hebben, is 'ie er dan eindelijk: de uitzending van BOOS waarin Tim Hofman al zijn bevindingen presenteert. Video in het artikel.

BOOS

The voice of Holland was de afgelopen dagen absoluut the talk of the town. Zaterdagochtend liet RTL Nederland weten het zangprogramma stil te leggen na verschillende verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Deze verhalen werden aan het licht gebracht door het programma BOOS van Tim Hofman, waarvan de aflevering nu dus online staat.

Voor de uitzending

Niet lang nadat het nieuws over TVOH dit weekend naar buiten kwam, ging bandleider Jeroen Rietbergen met de billen bloot. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol liet weten dat hij inderdaad schuldig was aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, waarna hij per direct stopte met zijn werkzaamheden bij het talentenprogramma.

The Voice-deelneemster Nienke Wijnhoven heeft woensdag gezegd officieel aangifte tegen Rietbergen te doen. Linda de Mol, waarmee Jeroen Rietbergen jarenlang een relatie had, heeft inmiddels verklaard haar relatie met de componist/muziekproducent verbroken te hebben.

Dan Ali B, Neerlands bekendste rapper en tevens The Voice-jurylid. Tegen hem is eveneens aangifte gedaan. Twee keer zelfs. Naar aanleiding van die eerste aangifte liet de rapper op zijn Instagram weten onschuldig te zijn. “Ik ben honderd procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, schreef hij afgelopen weekend.

Woensdag werd duidelijk dat er nog een aangifte is gedaan tegen Ali B wegens seksueel overschrijdend gedrag. RTL heeft de samenwerking met Ali opgeschort zolang het onderzoek loopt.

De uitzending

Donderdag om 16:00 is BOOS: THIS IS THE VOICE online gezet. Bekijk 'm hieronder.

Statement John de Mol

Opvallend: de afgelopen tijd bleef het stil in de hoek van tv-producent en 'grote baas' John de Mol. Althans, naar buiten toe. De Mol heeft naar verluidt al wel een statement naar alle medewerkers van Talpa gestuurd om ze te laten weten dat 'grensoverschrijdend gedrag altijd met hem bespreekbaar is', aldus het AD. Zijn zoon Johnny de Mol heeft zich wel publiekelijk uitgelaten over de kwestie en zei in zijn talkshow HLF8 dat zijn vader na de uitzending van BOOS met een statement zal komen.

Nieuws
  • Shownieuws, De Telegraaf, BOOS
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl