Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte ontvoering Dean (4) al eerder 10 jaar vast voor fatale kindermishandeling

Het vermiste 4-jarige jongetje Dean is gisteravond dood aangetroffen in Zeeland. De verdachte, Dave de K., werd een dag eerder al aangehouden. Inmiddels is duidelijk dat De K. eerder in de cel heeft gezeten voor kindermishandeling met fatale afloop. Dat schrijft de Vlaamse omroep VRT.

Dave de K.

"Dean (4) is helaas zojuist overleden aangetroffen. We bedanken iedereen voor de hulp en leven mee met de familie", laat de politie maandagavond rond 22:00 uur weten.

Dean werd sinds woensdagmiddag vermist en ook van verdachte Dave de K. ontbrak sinds dat moment ieder spoor. Volgens diverse Belgische media - het slachtoffer en de verdachte zijn woonachtig in België, vlak over de Nederlandse grens - had de moeder van Dean haar zoon achtergelaten bij een vriendin en diens vriend (De K.).

Maar na een ruzie tussen deze vriendin en De K., zou laatstgenoemde op donderdag of vrijdag vertrokken zijn. Met Dean. Afgelopen weekend ontdekte de moeder pas dat er iets mis was, waarna ze haar zoon als vermist opgaf bij de politie.

Dood aangetroffen

De verdachte werd maandagmiddag in de buurt van Utrecht opgepakt door de Nederlandse politie. Omdat hij zó onder de invloed was van verdovende middelen, kon De K. 's avonds pas worden verhoord. Tijdens dat verhoor heeft hij toen zelf aangewezen waar hij het lichaam van het 4-jarige jongetje verstopt had.

Rond 22:00 is het levenloze lichaam van Dean aangetroffen op het kunstmatige eiland Neeltje Jans in Zeeland, ongeveer halverwege de Oosterscheldekering.

De dood van Miguel

Inmiddels is er meer bekend over de verdachte. Dave de K. werd in 2010 al eens veroordeeld tot 10 jaar cel voor kindermishandeling met fatale afloop, schrijft VRT. Opvallend: ook toen was hij oppas van het slachtoffer.

De 2-jarige Miguel was het zoontje van de vrouw waarmee De K. destijds een relatie had. De twee woonden amper vier weken samen toen peuter Miguel na dagenlang zwaar mishandeld te zijn door Dave De K. in het ziekenhuis belandde. Daar overleed het jongetje uiteindelijk aan een hersenvliesontsteking.

Misdaad
  • De Telegraaf, RTL Boulevard
  • © Federale Politie