Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie miste meerdere kansen om Cor ‘De Paling’ P. te arresteren

De Nederlandse politie had meerdere gelegenheden om Cor P. op te pakken, maar durfde de kans nooit te grijpen.

Politie miste meerdere kansen om Cor ‘De Paling’ P. te arresteren

De bekende ‘tattookiller’ Cor P. was voortvluchtig sinds januari 2020.

P. had tweederde van zijn straf voor de moordpoging op Marlon D. uitgezeten. Daarom was hij onder bepaalde voorwaarden vrijgekomen. In zijn geval bestonden die voorwaarden onder meer uit het dragen van een enkelband. P. knipte de enkelband echter door, nadat er door het OM levenslang tegen hem werd geëist voor de moord op Onno Kuut.

Eerder deze week werd P. aangehouden in de Dominicaanse Republiek, nadat hij tijdens een mislukte liquidatie werd neergeschoten. P. werd in het ziekenhuis herkend, aangezien hij al enige tijd internationaal gesignaleerd stond. Toen de politie later zijn woning doorzocht, vonden ze kogels, pistolen, valse nummerplaten, paspoorten en ID-kaarten en een pruik.

Memo

Uit een interne politiememo, in bezit van RTV Oost, blijkt dat P. al eerder gearresteerd had kunnen worden. Nog voordat hij zijn enkelband doorknipte en op de vlucht sloeg, werd hij samen met zijn broer gesignaleerd bij een Van der Valk-hotel in Enschede. 'Zij overtreden hiermee de schorsende voorwaarden’, is in de memo te lezen, wat betekent dat ze destijds al opgepakt hadden kunnen worden.

Dat heeft de politie echter niet gedaan, omdat politieagenten geadviseerd werd ‘niet over te gaan tot aanhouding’, zoals in de memo staat beschreven. 'Het betreffen AT-klanten! Dus aanhouding AT, tenzij… Dit houdt in dat een gespecialiseerd arrestatieteam de crimineel had moeten oppakken, maar dat is nooit gebeurd, ook niet toen er later nog een overtreding van zijn schorsing plaatsvond, zo blijkt uit een andere memo.

Die memo gaat over een controle van een auto met bijzondere inhoud. ’Bij onderzoek bleek in de ruimte waar normaal de airbag zit, een vuurwapen verborgen te liggen. In de auto lag eveneens een bankpas op naam van Cor P. en een vals Belgisch reisdocument.’ Opnieuw reden om de verdachte aan te houden, maar hij werd wederom niet opgepakt. Niet veel later sloeg ‘De Paling’ op de vlucht.

Misdaad
  • RTV Oost
  • Politie