Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco Borsato doet aangifte van smaad en laster tegen vrouw die hem aanklaagt

Marco laat het er niet bij zitten.

Marco

Eerder deze week werd duidelijk dat er een aangifte door een 22-jarige vrouw tegen Marco Borsato is ingediend. De zanger wordt beschuldigd van seksueel misbruik in de aanklacht. De aangifte ligt bovenop de stapel bij het Openbaar Ministerie, al helemaal omdat de zanger nu zelf ook aangifte heeft gedaan van smaad en laster tegen de vrouw.

Aangifte tegen Marco

Maandagavond heeft een 22-jarige vrouw aangifte gedaan tegen Marco Borsato, omdat de zanger haar vanaf haar 15e zou hebben misbruikt. Volgens De Telegraaf was Borsato bevriend met de ouders van het meisje. Toen haar vader overleed, zou hij een soort ‘pleegvader’ voor het kind geworden zijn. Het OM neemt de zaak serieus en geeft deze zelfs voorrang, vanwege de ‘enorme maatschappelijke impact’ van de zaak omdat de verdachte een bekend persoon is.

Smaad en laster

Gisteravond werd duidelijk dat Marco zelf ook een aangifte heeft ingediend tegen de vrouw die hem heeft beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De zanger doet aangifte van een valse aangifte, smaad en laster.

Ook zou er aangifte tegen de moeder van de 22-jarige vrouw gedaan zijn, wegens uitlokking en medeplichtigheid. Dat laten de advocaten van Marco en het OM weten aan RTL Nieuws.

Ontkent

Borsato ontkent de beschuldigingen sterk. Meteen nadat bekend werd dat er aangifte tegen hem werd gedaan, kwam hij naar buiten met een bericht. “Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan”, bracht de zanger via zijn advocaten naar buiten. “De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.” Het OM verwacht enkele maanden nodig te hebben om deze zaak goed te kunnen behandelen.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • Brunopress