Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek bewijst: vrouwen met een lelijke vent zijn gelukkiger

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag uit december 2021: Goed nieuws voor een heleboel kerels die zogezegd 'een leuk karakter' hebben.

Lelijk

Het oog wil ook wat, hoor je vaak. En hoewel daar zat voor te zeggen valt, blijkt uit onderzoek dat uiterlijk niet altijd de heilige graal is. Zo analyseerden onderzoekers van de Florida State University een hele hoop stelletjes, om er vervolgens achter te komen dat vrouwen wellicht beter af zijn bij een kerel met een kop als een kachel.

Onzeker

Waarom? Dat heeft volgens de wetenschappers alles te maken met onzekerheid. Dames met een knappe vent bleken zich namelijk veel drukker te maken over hun eigen uiterlijk. Zit m'n haar wel goed? Hoe hangt m'n voorgevel er tegenwoordig bij? Rimpelt mijn voorhoofd teveel als ik zuur kijk? Dat werk.

Vrouwen die een relatie hadden met een prachtvent gingen bovendien vaker op dieet. Waarschijnlijk om ervoor te zorgen hun eigen lijf in bikini of badpak niet misstaat naast die snoeiharde sixpack van hun partner.

Gelukkiger

Al die twijfels, onzekerheden en stress hadden vrouwen met een gemiddelde gozer, of een echte lelijkerd, niet. Of in ieder geval een stuk minder. Ze twijfelden minder aan zichzelf en waren dan ook gelukkiger.

Dus, moeite om die stoot in de kroeg te versieren? Gewoon dit onderzoekje even aanhalen. Dan kun je tenminste wetenschappelijk onderbouwen waarom het helemaal niet zo'n slecht idee is om met zo'n verschrikkelijk gemiddelde gozer als jij mee naar huis te gaan. Dat werkt vast.

Lifestyle
  • Esquire
  • iStock/Vlue